V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.329 klicev. Med 493 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 102 prometni nesreči, 41 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 91 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 4 voznike na območju PU Maribor, PU Celje in PU Koper.

Ob 10.01 sta v Koresovi ulici v Mariboru trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, izvedli ustrezne postopke na hibridnem vozilu ter pomagali reševalcem NMP pri prenosu dveh poškodovanih oseb do reševalnega vozila.

Ob 15.05 sta v Ulici prekomorskih brigad v Postojni pri OŠ Antona Globočnika trčili osebni vozili. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi lažje poškodovane osebe, ki so jo slednji prepeljali v ZD Postojna.

Ob 17.48 je pri naselju Kobdilj, občina Komen, voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča in trčil v drevo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, osvetljevali kraj dogodka in postavili vozilo na kolesa ter nudili pomoč policiji. Poškodovanega voznika so reševalci NMP Sežana prepeljali na zdravljenje v SB Šempeter.

Ob 20.44 sta v naselju Breg pri Polzeli, občina Polzela, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje, PGD Andraž nad Polzelo, Ločica ob Savinji in Polzela so zavarovali kraj dogodka, osvetljevali kraj nesreče, usmerjali promet, odstranili vozilo z vozišča in odklopili akumulator. V nesreči je bila ena poškodovana ena oseba.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Ljubljana, PU Maribor in PU Murska Sobota, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju PU Maribor, PU Ljubljana in PU Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ropa, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 34 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 27 na območju PU Novo mesto in 7 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (13), Pakistana (8), Maroka (4).

Spletno uredništvo