Vlada Republike Slovenije se je odločila, da posamezne ukrepe sprejme za celotno državo in nekatere, ki bodo veljali samo za določene regije.

Šolstvo!

Deloma gre za ukrepe, ki so znani že tekom nekaj dni. Glede na to da so planirane krompirjeve počitnice, se bo glede šolstva do takrat počakalo, vsaj za osnovnošolske otroke, do petega razreda. Dijaki in študenti pa bodo nadaljevali šolanje na daljavo, od ponedeljka naprej pa pouk na daljavo velja tudi za učence osnovnih šol od petega razreda naprej.

Turistični boni!

Možnost koriščenja turističnih bonov bo možna tudi v naslednje leto. Rok bonov ne bo potekel, zato je strah odveč.. Ministrstvo za gospodarstvo pripravlja zakon s katerim bodo možnost porabe bonov podaljšali v naslednje leto!

Od petka dalje bodo veljali sledeči ukrepi:

Omejitve, ki so bile določene 6.10.2020 v načrtu ukrepov, bodo sprejete s petkom na določenih regijah. Tam bo zapovedana nošnja mask tudi na prostem. Natančne informacije glede rdečih regij bomo dobili jutri!

Predsednik vlade Janez Janša je pozval župane občin, da sami sprejmejo ukrepe, za katere so pristojni in naj ne čakajo na splošne ukrepe Vlade RS.

Vsekakor pa se poziva vse prebivalce Slovenije, da si naložijo brezplačno aplikacijo #Ostanizdrav, ki je v prihodnjih časih ključna za prepoznavanje okuženih oseb in njihovih direktnih stikov.

Uredništvo