V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.453 klicev. Med 626 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 89 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  3 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 9.14 sta na uvozu HC v Kopru pri priključku Semedela v smeri Ljubljane trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo, posuli razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP so poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Izola.

Ob 14.38 je na regionalni cesti Ušnik–Plave pri kraju Podselo, občina Tolmin, po cestišču zdrsnil motorist. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovanega motorista, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter motor umaknili s cestišča.

Ob 16.54 sta na izvozu iz avtoceste Kranj Zahod iz smeri Ljubljana trčili tovorno in osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, do prihoda reševalcev nudili pomoč poškodovani osebi in na osebnem vozilu odklopili akumulator.

Ob 18.22 sta v Vošnjakovi ulici v Slovenski Bistrici trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, reševalcem NMP nudili pomoč pri oskrbi poškodovanih oseb in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci so 5 poškodovanih oseb prepeljali v UKC Maribor.

Ob 20.26 je na cesti med Miklavžem in Loko prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Kraj nesreče so zavarovali gasilci JZ GB Maribor. ki so s tehničnim posegom iz vozila rešili dve ukleščeni osebi, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovani osebi so reševalci NMP prepeljali v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 9 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 3 povzročitve telesnih poškodb, po 2 ponarejanji listin, ponarejanji denarja, nasilji v družini in grožnji ter po 1 rop, drzno tatvino ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 263 oseb, 237 na območju PU Novo mesto, 25 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (106), Pakistana (34) in Maroka (28).

Spletno uredništvo