Policisti Policijske postaje Kranj so bili včeraj, 5. februarja 2024, okoli 19.30 obveščeni o pogrešani osebi: 45-letnem Sandorju Kovacsu s kraja Lazi, Madžarska, državljanu Madžarske.

 

Sandor Kovacs je visok okoli 170 cm, po glavi je obrit in je športne postave. Po podatkih s katerimi razpolagamo naj bi šel v petek, 2. februarja 2024 v Kamniško-Savinjske Alpe. Domneva se, da je štartal zjutraj z območja Kamniške Bistrice proti Grintovcu, Skuti in naj bi se nazadnje nahajal v okolici Cojzove koče na Kokrskem sedlu.

Nazadnje se je domačim javil v petek, 2. februarja 2024 okoli 11. ure.

Za iskanje pogrešanega je bil danes aktiviran helikopter Slovenske policije s policistom Gorske policijske enote in gorskimi reševalci letalci iz društev GRS Kranj in Kamnik, ki so pregledali gorska območja Grintovca, Skute, Kamniškega sedla, Brane, Dovške škrbine in pobočja pod gorami od Mlinarskega sedla do Rink in Turske Gore. Območja nad 1.800 metrov so zasnežena, sneg pa je večinoma trd in zbit. Vsa pregledana območja so zelo izpostavljena, strma in nevarna. Za pomoč pri reševanju so bili pripravljeni tudi reševalci društva GRS Jezersko.

Pogrešani ni bil najden. Policija bo z aktivnostmi za izsleditev pogrešanega nadaljevala.

Ponovno naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, da informacije sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali Policijsko postajo Kranj na 04/233 64 00 ali pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Spletno uredništvo