Letošnji ETM v Postojni prinaša program poln zanimivih aktivnosti, s katerimi želijo približati VARČNE POTI – različne oblike aktivne mobilnosti kot so hoja ali kolesarjenje, uporaba javnega prevoza kot tudi sopotništvo in souporaba avtomobila.

Varčne poti pomenijo tudi nižje stroške za posameznika, povzročajo pa manj okoljske škode in prinašajo manj negativnih učinkov na zdravje.

V soboto, 16. 9. se je na Uvodnem dnevu zabavalo in izobraževalo s Kolesarčki (spoznavanje cestnih pravil preko igre), vrteli so kolo sreče, tekmovali v menjavi gum, si poslikali obraze, rolali in se preizkusili v parkourju. Na spretnostnem poligonu Sovič pa so fantje predstavili, kako se s kolesom varno in spretno spustiti po strminah.

V ponedeljek, 18.9., od 12:00 do 16:00, ste vabljeni na Bolšji sejem pred PTC Primorko. Kolesa, skiroje, rolerje in ostalo športno-kolesarsko opremo, ki je ne potrebujete več lahko izmenjate, prodate ali pa komu podarite. Zraven bo tudi naš serviser Krgo pregledal vaši kolesa ali skiroje brezplačno. Vljudno vabljeni na brezplačni pregled vaših trajnostnih prevoznih sredstev.

V torek, 19.9., od 16:00 do 16:30, bo pred Centrom trajnostne mobilnosti na Tržaški 59a, potekal prikaz izposoje in uporabe POSBikes koles. Po koncu predstavitve bo sledila še krajša in lažja kolesarska tura s Tomažem in Natašo iz Bike Slovenia.

V sredo, 20.9. bo dan za sprostitev. Center za krepitev zdravja pripravlja dogodek Pohod za sprostitev. Na pohodu skozi gozd se boste spoznavali z različnimi tehnikami sproščanja in dihalnimi vajami. Odhod bo ob 9. uri izpred Zdravstvenega doma.

V četrtek, 21.9. vabljeni na tradicionalni Test hoje na 2 km ter prikaz oživljanja z AED. Dogodek se bo odvijal v Športnem parku Postojna ob 15:00.

Teden bodo zaključili z dnevom brez avtomobila.

Pešbus bo hodil na relaciji Zeleni biser – Osnovna šola Miroslava Vilharja vsak dan od 7:35 do 08:05 od ponedeljka do petka.

Lepo vabljeni na vse dogodke!

Spletno uredništvo

Vir: Občina Postojna