Pred nekaj minutami je Erika Žnidaršič pričela z vodenjem oddaje Tarča na RTV, ki jo seveda plačujemo vsi. Njene oddaje že dolgo ne spremljam več, verjetno že od takrat, ko sem sam nastopal v njeni oddaji, kar je bilo pred tremi leti. Tudi po tem me je vsaj dvakrat vabila v njeno oddajo, a sem sodelovanje zavrnil.

Njeno današnjo oddajo sem spremljal le toliko, da sem videl temo in seveda sestavo gostov. Nato pa sem TV aparat izklopil in pričel s pisanjem tega prispevka.

Poglejmo si koga je Erika Žnidaršič vabila v oddajo. To so Janez Janša, ki je vabilo zavrnil, Zdravko Počivalšek, ki je vabilo zavrnil, Jernej Vrtovec, Marjan Šarec in Zmago Jelinčič, kar ni sporno, saj so vsi po vrsti vodje parlamentarnih političnih strank. Erika Žnidaršič je v oddajo vabila še Roberta Goloba, Ivana Galeta in Uroša Macerla. In kdo so ti trije gospodje? Gre za posameznike, ki so tik pred volitvami registrirali nove politične stranke. Zanimivo, zakaj ni med njimi Aleksandra Pivec? Sploh pa kje pa so Tanja Fajon, Alenka Bratušek, Franc Jurša in Luka Mesec? Kako nesramno, kako prozaično, kako podcenjujoče. Ne, ne Erika Žnidaršič me ni presenetila. Ostaja v svoji vlogi leve politične aktivistke.

Si predstavljate, Janeza Janšo, ki je bil na vseh volitvah po letu 1990 izvoljen v DZ (edini), ki vodi že tretjo vlado v samostojni Sloveniji in Zdravka Počivalška, ki je član že tretje vlade, je hotela soočiti z Robertom Golobom, Urošem Macerlom in Ivanom Galetom. Nobeden od omenjenih DZ še ni videl znotraj, vsaj v vlogi izvoljenega predstavnika ljudstva ne in vsaj Uroš Marcel in Ivan Gale ga tudi po teh volitvah ne bosta. Namesto njiju bi lahko povabila tudi “Micko” iz Srednjega Dupleka, če bi pred dnevi registrirala politično stranko in če bi Srednji Duplek obstajal.

Na drugi strani pa ni povabila predsednikov ali predstavnikov parlamentarnih strank, Tanje Fajon, Alenke Bratušek, Franca Jurše in Luke Mesca. V čem so omenjeni manj pomembni od Roberta Goloba, Uroša Macerla in Ivana Galeta? To ve le Erika Žnidaršič, ki je z izborom gostov želela Janeza Janšo in Zdravka Počivalška le ponižati. Ni ji uspelo in prav je tako.ž

dr. Vinko Gorenak