Danes okoli 11. ure smo bili obveščeni o hujši prometni nesreči na Zaloški cesti v Ljubljani, kjer je po prvih informacijah voznik osebnega vozila zapeljal na železniške tire, vanj pa je trčil vlak. Na kraju posredujejo ekipe reševanja, policisti pa opravljajo ogled.

Zaradi nesreče je promet na železniškem prehodu Zaloške ceste pri križišču z Grablovičevo ulico zaprt za ves promet. Udeležencem svetujemo, da uporabijo obvoze in upoštevajo navodila upravljalca ceste ter policistov.

Dopolnitev:

Kot smo že poročali smo bili danes, okoli 11. ure obveščeni o hujši prometni nesreči na Zaloški cesti v Ljubljani. V nesreči je umrl 90-letni voznik osebnega vozila.

Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik vozil po Grablovičevi ulici iz smeri Šmartinske ceste in v križišču z Zaloško cesto zavil levo, ko je svetila rdeča luč za zavijanje levo in bile so bile pred nivojskim prehodom čez železniško progo spuščene zapornice.

Kljub spuščenim zapornicam je zapeljal mimo na železniške tire, v vozilo pa je trčil potniški vlak, ki je vozil v smeri Škofljice. Voznik je zaradi poškodb na kraju umrl. Na vlaku ni bilo poškodovanih oseb.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo