V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.517 klicev. Med 631 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 127 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 74 kaznivih dejanj.

 

V 112 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba umrla.

Ob 3.07 je v naselju Dobrnež v občini Slovenske Konjice osebno vozilo trčilo v podrto drevo čez vozišče. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odstranili podrto drevo, nudili pomoč reševalcem NMP in policistom. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

16. 12. 2022 ob 9.56 se je na regionalni cesti v naselju Grajena na območju Občine Ptuj, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 81-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Krčevine pri Vurbergu proti Ptuju in v naselju Grajena trčil v 81-letnega pešca, ki je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Ob 11.18 sta na cesti Staneta Žagarja v Šenčurju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri oskrbi poškodovanih udeležencev.

Ob 14.58 sta na Litijski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Ljubljana so tri poškodovane osebe na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 16.31 sta na glavni cesti Kranj–Šenčur–Brnik, občina Šenčur, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 17.57 sta na regionalni cesti Cerknica–Grahovo v občini Cerknica trčili osebni vozili. Gasilci PGD Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, do prihoda reševalcev NMP Postojna nudili pomoč poškodovani osebi in pomoč pri prenosu do reševalnega vozila.

Ob 18.33 je na Kamniški cesti v Domžalah osebno vozilo zbilo pešca. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri oskrbi ponesrečenca. Reševalci so ga prepeljali v ZD Domžale.

Ob 19.55 sta v križišču na Ajševici, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno poškodovano osebo iz vozila in ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica. Gasilci so še odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine na vozišču. V prometni nesreči so se poškodovale tri osebe.

Ob 21.03 je na križišču Ceste Proletarskih brigad in Kardeljeve ceste v Mariboru prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in posipali iztekle motorne tekočine.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 5 voznikov.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju, 22 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 7 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 17 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 4 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe, drzna tatvina, ponarejanje denarja ter preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 92 oseb, in sicer 51 na območju PU Novo mesto, 40 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Ruske federacije (27), Kube (18) in Afganistana (10).

 

Spletno uredništvo, M.V.