PU Ljubljana

Med  21.  7.  2020,  od  6.  ure  in  22.  7. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave  Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na  območju Grčaric, Črne Vasi, Željn, Cerknice in Ljubljane izsledili in prijeli 41 tujcev (drž. Sudana, Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

V kombiju prevažal kar 28 ljudi

So pa policisti včeraj zvečer na ljubljanski obvoznici ustavljali kombi Citroen jumper, ki ni ustavljalo na znake policije. Vozilo je nato ustavilo pri izvozu Rudnik, iz njega pa je zbežalo več oseb. V postopku je bilo ugotovljeno, da je 24 letni slovenski državljan v družbi s še eno do sedaj neznano osebo v vozilu prevažal 28 tujcev (državljanov Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so jih poleg osumljenca v kratkem času prijeli v bližini ustavljenega vozila.
Osumljencu je bila odvzeta prostost zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, nadaljuje pa se zbiranje obvestil.

PU Koper

V zadnjih 24ih urah so policisti na območju Policijske uprave Koper prijeli 44 ilegalnih pribežnikov. Od tega 41 na PP Ilirska Bistrica (30 drž. Afganistana, 9 drž. Pakistana in 2 drž. Egipta), 3 pa na območju PP Koper (3 drž. Pakistana).

Pri navedenih podatkih se postavlja naslednje vprašanje. Ali policija spričo tako velikega števila prijetih migrantov v zadnjih dneh, bolje ščiti mejo, da jih polovi več, ali pa smo na pragu nove invazije o katerih nekateri mediji poročajo, da se pripravlja, že dlje časa.

Vsekakor je upati, da gre za bolj učinkovito delovanje policije, glede na velike številke pa se nam v tem primeru ponuja kot na dlani tudi odgovor, zakaj želita Italija in Avstrija na naši meji ohranjati policiste.

Uredništvo