V  Kopru  so  na tehničnih pregledih ugotovili, da imajo vozilo, francoskih registrskih  tablic, ki je beleženo kot ukradeno. Koprčan je pri njih želel vozilo registrirati, ker ga je pravkar kupil. Policisti so opravili ogled in avtomobil zasegli. Obravnavajo kaznivo dejanje prikrivanja.

Policisti pa še opozarjajo da sta pred nami pustna sobota in nedelja (13. in 14. 2. 2021) ter pustni torek 16. 2. 2021. V tem času so se v Sloveniji vsako leto organizirale številne pustne povorke in prireditve.
Glede na trenutne epidemiološke razmere v Sloveniji so še vedno v veljavi številni ukrepi iz odlokov Vlade Republike Slovenije za zajezitev širjenja novega korona virusa. Prepovedane so prireditve in druga praznovanja, prepovedano je tudi množično zbiranje ljudi.

Obenem policisti še opozarjajo, da med vožnjo ni dovoljeno uporabljali pustne maske. V 35. členu Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) je določeno, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila (pustne maske, slušalke, telefon).

Problematika vožnje pod vplivom alkohola, zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi je pri udeležencih v cestnem prometu v pustnem času še bolj izrazita. Alkohol in droga pripomoreta k nepravilnim ravnanjem voznikov, ob tem pa pogosto tudi hitrost vožnje ni  prilagojena stanju in lastnostim ceste, prometnim razmeram ter znanju in izkušnjam voznika.
Naj bo torej alkohol 0.0!

Uredništvo