“Ampak to, čemur smo priča danes v nedeljo 31.01.2021 in sicer aktivaciji otrok za politični boj, je najbolj ogabno početje, ki si ga lahko zamislimo,” je novo domislico leve opozicije, ki je v svoj politični boj “vpregla” najmlajše, komentiral župan Ilirske Bistrice Emil Rojc. 

Očitno bo prišel čas, ko bo poleg spolne zlorabe otrok, tudi tista politična, dobila svoje pravo mesto v zakonih in pravosodju. Kot kaže žlehtnoba tranzicijske opozicije ne pozna meja. Tokrat je namreč v svoj politični boj “vpregla” kar šoloobvezne otroke, saj je v nekaterih slovenskih krajih, kjer šole v razlogom ostajajo zaprte, na poulične proteste zvabila kar učence. Vladni boj z epidemijo kaže prve pozitivne rezultate in tega se je opozicija, ki želi aktualni vladi “vse najslabše”, kot kaže, na smrt prestrašila. Povsem razumljivo je, da dolgotrajna izolacija ljudem načenja živce, zato je z njimi lažje manipulirati, množice otrok brez vzdrževanja medsebojne razdalje pa so kot nalašč za to, da se vse skupaj spet “sfiži”. Protesti otrok so namreč tempirana bomba, ker ne vzdržujejo varnostne razdalje. In kot je znano, so najmlajši izvrstni prenašalci virusa, ne da bi sami prav pogosto zboleli za Covidom-19. Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc je ob tem zapisal: “Zavedam se, da nam je vsem, ki smo ogroženi zaradi epidemije zelo težko.”

“Največje breme nosijo otroci, njihovi straši in starejša generacija. Zavedam se, da si vsi vključno z menoj želimo povratek v normalno življenje. Ampak to, čemur smo priča danes v nedeljo 31.01.2021 in sicer aktivaciji otrok za politični boj, je najbolj ogabno početje, ki si ga lahko zamislimo. Nerazumljivo je, da protestniki zahtevajo normalizacijo življenja in ne pomislijo, da s svojim dejanjem pljuvajo v lastno skledo. Ravno stiki med protesti so močan faktor pri širjenju okužbe Covid-19. Spodnja fotografija je verjetno iz Ilirske Bistrice. Predlagam, da se avtorji plakatov javite kot prostovoljci v Civilno zaščito. Lahko boste pomagali pri oskrbi bolnikov, za katere je potrebno zagotoviti dodatne količine kisika, kot je bil to primer, ko smo imeli v Domu na Vidmu oblikovano »rdečo cono« za Covid bolnike iz Doma starejših občanov. Ko boste ugotovili, da s svojim početje ogrožate njihova življenja boste postali zrele, odrasle osebe,” je zaključil svoje sporočilo Rojc.

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc (Foto: Facebook)

Protesti imajo politično ozadje

Destruktivno  ravnanje opozicije, močno prispeva k temu, da se epidemiološka slika v Sloveniji še ni popravila. Te dni se zato najbolj trudijo v LMŠ, njihova kandidatka na parlamentarnih volitvah Emanuela Škalonja je namreč v vlogi predsednice sveta staršev Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi organizirala shod, ki naj bi se ga udeležilo okoli 200 ljudi. Starši so s seboj privlekli tudi otroke. “In ko že misliš, da so na levi razumeli, kako se virusi širijo… bam, politizacija epidemije. In potem se čudimo, da ljudje ne upoštevajo ukrepov. Mimogrede, v današnjem dežurstvu je moj oddelek spet poln. Hvala, ane,” je v odzivu na protest proti šoli na daljavo komentiral dr. Federico Potočnik, specializant infektologije, ki je že od začetka izbruha novega koronavirusa v prvih bojnih vrstah.

Uredništvo, prvotno objavljeno tukaj.