“Nekateri so res neučakani. Pa kaj menite, da bo z mojo izključitvijo iz stranke SD odprta pot za gradnjo sprejemno-registracijskega centra v Jelšanah? Odgovor je NE,” je župan Ilirske Bistrice Emil Rojc na Twitterju odgovoril na pritiske Večera, kdaj ga bodo izključili iz njegove stranke SD.

Medijski pritiski na župana Ilirske Bistrice Emila Rojca, ki se je uprl gradnji sprejemnega centra za migrante, je vse večji. Po tistem, ko so v podmladku stranke SD, katere član je tudi Rojc, sprožili ofenzivo v smeri njegove podreditve migrantski politiki ali izključitve, zdaj na stranko SD pritiskajo tudi v medijih, kot je Večer.

 

V Večeru so v članku “Po shodu v Jelšanah: Kdaj bodo v SD presojali ravnanje ilirskobistriškega župana?” sprožili močno ofenzivo na vodstvo stranke ter njene vidne člane za disciplinske ukrepe zoper župana Rojca. V SD so pojasnili, da organi stranke o dogodkih v Ilirski Bistrici še niso razpravljali in da lahko politično oceno izreka predsedstvo stranke – naslednja seja predsedstva je načrtovana v drugi polovici maja. Člani predsedstva SD so poleg predsednika stranke še obe podpredsednici Tanja Fajon in Andreja Katič ter podpredsednika Matjaž Nemec in Jernej Pikalo.

Emil Rojc@RojcEmil

Naslov v časniku Večer:
Po shodu v Jelšanah: Kdaj bodo v SD presojali ravnanje ilirskobistriškega župana?
Nekateri so res neučakani. Pa kaj menite, da bo z mojo izključitvijo iz stranke SD odprta pot za gradnjo sprejemno registracijskega centra v Jelšanah? Odgovor je NE.

Župan stoji za občani, ki občutijo stisko zaradi migrantov – v SD do tega nimajo tolerance

Spomnimo, da so pogrom na Rojca pričeli v Mladem forumu – vse bolj radikalnem podmladku stranke SD. Rojc namreč stoji za svojimi krajani, ki se čutijo ogrožene in imajo slabe izkušnje zaradi vandalizma nezakonitih migrantov, ki v zadnjem času množično prestopajo mejo na tem območju. Predsednik Mladega foruma je Andrej Omerzel, za katerega je znano, da se redno sestaja z botrom globoke države Milanom Kučanom, njegov javni pamflet pa je oblika obračunavanja oziroma discipliniranja znotraj vrst SD.

Občani Ilirske Bistrice in župan Rojc pa se na lastni koži soočajo z realno situacijo, ki nastaja zaradi nezakonitega prehoda migrantov. Zaradi tujcev, ki nezakonito prečkajo mejo, se sprehajajo po dvoriščih in vlamljajo v njihove počitniške hišice, imajo prebivalci nemalo težav. Prav dnevno srečevanje z migranti, ki hodijo mimo hiš v neposredni bližini državne meje, je botrovalo ustanovitvi Civilne iniciative za varovano mejo. Migranti med ljudmi povzročajo strah in škodo, saj za seboj povsem brezbrižno puščajo odpadke.

Če bo Rojc vztrajal pri svoji drži, bo nedvomno obdržal podporo občank in občanov Ilirske Bistrice, njegova stranka, ki ga želi disciplinirati, pa bo še naprej izgubljala zaupanje običajnih ljudi.

Povzeto po nova24tv.si