Objavljamo zapis Ilirskobistriškega župana na facebook-u z dne 30.4., ki prihaja iz stranke SD, ki ne nasprotuje prihajanju migrantov v Evropo in posledično tudi Slovenijo:

“Včeraj smo lahko na komercialnih televizijah poleg posnetkov divjih odlagališč in podatkov o vlomih, spremljali tudi politiziranje o moji izključitvi iz SD češ, da me je stranka poklicala na zagovor. Zato sporočam vsem, ki menite, da me boste s takšnimi spletkami prestrašili, da iz tega ne bo nič.

Foto: facebook

Ampak razprava o moji izključitevi je drugotnega pomena.

Protestni shod Civilne iniciative za varovano mejo je glede na poročanja v medijih dvignil veliko prahu, kar je za dosego ciljev dobro. Pomembno je, da se je začelo govoriti o problemu divjih odlagališč in vlomih v objekte, kar je bila do sedaj tabu tema. Vendar moram poudariti, da v prispevkih medijev pogrešam izjave Ministra Boštjana Poklukarja in sicer, kako sedaj komentira posnetke divjih odlagališč, ki jih spremljamo na TV zaslonih. Gospod minister sedaj, ko ste slišali občane v Ilirski Bistrici in na zaslonih videl posnetke, ki demantirajo vaše izjave o dobrem varovanju meje pričakujemo, da nam boste povedal tudi predloge za sanacijo omenjenih problemov. Ravno vi in vaša stranka LMŠ imate največ vzvodov v svojih rokah za rešitev nastale situacije. Dogovorimo se kot ljudje. Zelo nespametno bi bilo igrati na karto, da si ne bomo upali par deset odvrženih konfekcijskih številk s strani nezakonitih migrantov, pokazati tudi v Ljubljani.”

Da se je problem, ki ga vsakodnevno preživljajo občani Ilirske Bistrice ob meji, preselil na nacionalne medije, pomeni, da je je situacija že težko obvladljiva. Če bi šlo zgolj za nekaj ekscesnih primerov, se nacionalni mediji s tem gotovo ne bi ukvarjali.

Uredništvo