24. 11. popoldan so bili policisti obveščeni o drzni tatvini ob avtocesti, na počivališču
Ravbar-komanda, proti Ljubljani. Državljan Romunije, ki prebiva v Avstriji, je prijavil, da je žrtev drzne tatvine. Okradli naj bi ga Romuni, ki so se s kraja odpeljali z osebnima avtomobiloma znamk Audi A6, črne barve, z avstrijskimi registrskimi tablicami, in Opel Zafire, sive barve, z romunsko registracijo.

Nekaj ur zatem, ob 19.30, so bili obveščeni tudi o drzni tatvini na Povirju (Sežana). Osebe z enakim vozilom naj bi tokrat okradle skupino državljanov Romunije, ki so se prevažali z minibusom.

Ob 21.50 so bili policisti že tretjič obveščeni o drzni tatvini ob avtocesti. Tokrat sta pri Danah menjala pnevmatike dva državljana Romunije, ki sta bila prav tako žrtvi avtocestnih tatov. Ti naj bi jima na Fernetičnih predrli gume, medtem ko sta voznika točila gorivo. Voznika se po točenju goriva nista zaustavljala na počivališču ampak sta po plačilu računa takoj odpeljala proti Ljubljani, vendar sta se zaradi praznih pnevmatik zaustavila pri Danah. Med menjavanjem pnevmatik je neznanec izkoristil nepozornost enega od njiju in mu iz avtomobila ukradel torbico z osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in 1800 evri gotovine.

Policisti intenzivno zbirajo informacije glede vseh štirih prijavljenih drznih tatvinah.

Na področju ilegalnih migracij je bil vikend nekoliko bolj miren saj so policisti policijske uprave Koper obravnavali 23 nedovoljenih prehodov državne meje. Glede na enoto obravnave: policijska postaja Ilirska Bistrica 19  in policijska postaja Koper 4 osebe, ki
so nedovoljeno vstopile v državo. Za mednarodno zaščito ni zaprosila nobena oseba. 18 oseb je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 5 pa jih je najavljenih za vračanje danes.

Obravnavane osebe po državljanstvu: Pakistan: 10, Alžirija: 8, Afganistan:
3, Maroko: 1, Tunizija: 1.

Uredništvo