V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.531 klicev. Med 640 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

V 115 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 6.05 so na avtocesti Trojane–Blagovica, občina Lukovica, trčila tri osebna vozila. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 8.05 sta v Prvomajski ulici v Solkanu, občina Nova Gorica, trčila osebno vozilo in kolesarka. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica. Poškodovano kolesarko so reševalci prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 9.52 je na avtocesti za izvozom Celje–vzhod v smeri Maribora kombinirano vozilo s prikolico trčilo v cestno ograjo in se prevrnilo na bok. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP, s tehničnim posegom odstranili avtocestno ograjo in odklopili akumulatorje. Reševalci so poškodovanca prepeljali v SB Celje.

Ob 9.58 sta na gorenjski avtocesti, med počivališčem Povodje in izvozom Vodice, občina Vodice, trčila osebno in tovorno vozilo. Pred prihodom gasilcev GB Ljubljana je bila voznica osebnega vozila že izven vozila in v oskrbi reševalca-motorista NMP. Voznik tovornega vozila ni bil poškodovan. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite tekočine. Reševalci NMP so poškodovano osebo prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 14.16 so na regionalni cesti Tržič–Podljubelj, pri naselju Ravne v občini Tržič, trčila tri osebna vozila. Gasilci GARS Kranj, PGD Bistrica pri Tržiču in Tržič so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovanih oseb v reševalni vozili, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite tekočine. Tri poškodovane osebe so oskrbeli reševalci NMP Tržič.

Ob 15.00 so na štajerski avtocesti med Lukovico in Blagovico, občina Lukovica, trčila tri osebna vozila. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nudili prvo pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Domžale in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v voznika, ki je pred njih ustavil zaradi zgoščenega prometa, nato pa je vozilo odbilo še v vozilo pred njim. V nesreči so se trije sopotniki v tretjem vozilu lažje poškodovali. Tri osebe so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.37 sta na Ljubljanski cesti v Grosuplju trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi, imobilizaciji in prenosu poškodovanega kolesarja v reševalno vozilo, usmerjali promet ter očistili cestišče. Reševalci NMP Grosuplje so poškodovanca prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 16.09 se je v naselju Golo v občini Ig pri delu prevrnil bager in poškodoval strojnika. Gasilci GB Ljubljana, PGD Ig in Golo so zavarovali kraj dogodka, imobilizirali poškodovanca ter nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanca do reševalnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da se je pri opravljanju dela na kmetiji, prevrnil bager in pri tem stisnil moškega, ki je stal ob vozilu. V dogodku se je moški huje poškodoval, vendar po do zdaj znanih podatkih njegovo življenje ni ogroženo.

Ob 16.35 so v Zgornjih Bitnjah, občina Kranj, trčila tri osebna vozila. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, poškodovani osebi nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Kranj, odklopili akumulatorje na vozilih, nevtralizirali iztekle tekočine ter usmerjali promet.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 9 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 7 groženj, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 rope, 2 ponarejanji denarja ter 2 nasilji v družini.

V noči na 2. 10. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Audi A4 avant 3.0, TDI automatic, sive barve, letnik 2012, registrskih oznak KRIZ-224.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 183 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 161 na območju PU Novo mesto, 20 na območju PU Koper, 1 na območju PU Celje, in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (79), Maroka (31) in Pakistana (23).

Spletno uredništvo