Policisti so v ponedeljek proti večeru prijeli večjo skupino ilegalnih migrantov, od katerih je eden postal še posebej predrzen – Romom iz Kočevja je ukradel kombi. Še bolj bizarno pa je, da so tokrat Romi prišli na policijsko postajo ter identificirali migranta, ki jim je ukradel kombi.

Kdo bi si mislil, da bodo nezakoniti migranti postali problem tudi za kočevske Rome, za katere je znano, da so še posebej predrzni, policija pa ima z njimi velike težave, saj so še nedolgo nazaj polnili rubrike s črno kroniko. Toda tokrat je zgodba obratna – Romi so postali žrtev predrznih ilegalcev, na policijski postaji pa so se znašli kot oškodovanci.

Kot smo izvedeli, so policisti v ponedeljek proti večeru sprejeli večjo skupino ilegalnih migrantov, eden izmed njih pa je Romom iz Kočevja ukradel kombi, ki ga je policija kasneje tudi našla. Našli so tudi storilca kaznivega dejanja, ki pa so ga morali identificirati Romi na policijski postaji.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Zoper storilca bo po pošti poslana kazenska ovadba. Tožilec je namreč zavzel stališče, da si je ilegalec kombi le sposodil in ga ni poškodoval, zato bo kaznovan kar preko obvestila po pošti.

Fotografija je simbolična. (Foto: STA)

Na policijsko poročilo o prijetih migrantih na območju Policijske uprave Ljubljana še čakamo in ga bomo objavili takoj, ko ga prejmemo. Spomnimo, da so samo preko vikenda prijeli preko 40 migrantov.

Uredništvo, prvotno objavljeno tukaj.