Članice TKLM na evropskem pokalu uspešno zastopale barve Slovenije

Twirling klub logaških mažoret se je v času od 4.-8.7.2018 udeležil evropskega pokala svetovne twirling zveze WBTF (World Baton Twirling Federation). Evropski pokal se je odvijal v National Indoor Sport Arena v Irskem Dublinu.

Logaške tekmovalke Neca Kenda, Sara Pečkaj, Maruša Žnidaršič so v spremstvu predstavnice kluba in zastopnice Mažoretne in twirling zveze Slovenije Vere Tratnik ter treh spremljevalk na Irsko prispele v ponedeljek, ko so že imele prvi trening. Naslednji dan je v dopoldanskem času sledil še en trening, popoldne pa je organizator pripravil zabavo in druženje za vse tekmovalce pokala.

V sredo se je z državnimi himnami 16 evropskih držav in prisegami tekmovalcev ter sodnikov tekmovanje začelo. Slovensko reprezentanco je sestavljajo 10 tekmovalk iz štirih klubov (Mažoretni twirling in plesni klub Mace Cerknica, Twirling, plesni in mažoretni klub Lenart, Twirling-mažoretni klub 5 elementov – Slovenska Bistrica in Twirling klub logaških mažoret).

Samo tekmovanje je otvorila Maruša Žnidaršič s solo programom v kategoriji B junior 2 in se s svojim nastopom uvrstila v četrtkovo polfinale. Neca Kenda se je prvi tekmovalni dan predstavila s solo programom v kategoriji A senior in osvojila končno 12. mesto.

Drugi dan tekmovanja je bil najbolj naporen za Marušo. Najprej je tekmovala v polfinalu za solo programe in se uvrstila v petkovo finale. Sledilo je tekmovanje v freestyle programih. Maruša se je v kategoriji freestyle B junior uvrstila v polfinale, Neca pa si je v kategoriji freestyle A senior prislužila 17. mesto.

V petek sta Marušo čakala dva nastopa. Najprej je tekmovala v finalu solo B junior 2. S finalnim nastopom si je prislužila končno 10. mesto. Sledilo je tekmovanje v kategoriji B junior, kjer pa je po polfinalnem krogu tekmovanje zaključila na.20. mestu.

V soboto je prišla na vrsto še tretja tekmovalka Twirling kluba logaških mažoret, Sara Pečkaj. Tekmovala je v kategoriji freestyle elite senior in osvojila končno 9. mesto.

Twirling klub logaških mažoret je ponosen na vse tekmovalke in njihove rezultate ter hvaležen vsem trenerkam, ki so jih pripravljale na to veliko tekmovanje. Njihove trenerke so Tajda Buh, Barbara Novina in Sara Pečkaj.

Tekmovalke in njihovi spremljevalci so sicer prosti čas izkoristili za ogled preostalega dela tekmovanja in večjih znamenitosti Dublina. Celoten teden je prinesel veliko zadovoljstva, novih uspehov in izkušenj.

Sezone Twirling kluba logaških mažoret pa nikakor še ni konec. Lucija Polančec se namreč pripravlja na njeno največje tekmovanje do sedaj. V kategoriji freestyle junior se bo v začetku avgusta predstavila na svetovnem prvenstvu, ki bo potekalo v Kissimmee na Floridi.

TKLM