V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1191 klicev. Med 507 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so šestim voznikom zasegli vozilo.

Ob 7.57 sta na severni obvoznici pred izvozom Tomačevo, v smeri Novih Jarš, v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 8.10 sta na solkanski obvoznici v Novi Gorici trčili tovorno in osebno vozilo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila in ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorje ter nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 11.42 je na cesti Otočec–Ratež pri naselju Dolenja vas, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator na vozilu. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 16.53 sta na Ribiški ulici v Krškem trčili osebni vozili. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem NMP in policiji. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 17.39 je na cesti od naselja Verd proti kamnolomu, občina Vrhnika, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Udeleženci nesreče so sami zlezli iz vozila še pred prihodom gasilcev in policije. Poškodovanih ni bilo.

Ob 9.34 so v bližini naselja Prožinska vas, občina Štore, gasilci PGE Celje, enota potapljačev-reševalcev, na zaprosilo policije s pomočjo čolna in vrvne tehnike potegnili zagozdeno truplo iz sredine struge do rečnega brega.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju in 12 v zasebnih prostorih. Štiri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 17 vlomov, šest poškodovanj tuje stvari in nasilij v družini, dve ponarejanji listin in en rop, drzno tatvino, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 92 oseb, in sicer 61 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper, šest na območju PU Maribor in 4 na območju PU Kranj. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (25), Indije (21) in Rusije (16).

 

Spletno uredništvo, M.V.