V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.248 klicev. Med 530 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 30 kršitev javnega reda in miru ter 100 kaznivih dejanj.

 

V 126 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 8.46 je na avtocesti Kranj–Jesenice, med viaduktom Moste in odcepom za Lesce, občina Radovljica, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in pristalo na boku. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in poškodovani osebi nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP. Prevrnjeno vozilo so postavili na kolesa in očistili cestišče.

Ob 16.56 je v Žirovskem vrhu Sv Urbana, občina Gorenja vas – Poljane, vozilo zdrsnilo z ceste. Gasilci PGD Škofja Loka in Gorenja vas so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, vozilo postavili na kolesa in nudili pomoč pri nakladanju vozila na vozilo vlečne službe.

Ob 18.03 se je na Šmarski cesti v Kopru osebno vozilo zaletelo v ograjo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Poškodovanih ni bilo.

Ob 18.42 je v naselju Rižana, občina Koper, kombi obstal na brežini. Gasilci JZ GB Koper so kombi zavarovali in stabilizirali ter potegnili na cestišče.

Ob 19.02 se je v Ulici Matije Blejca v Kamniku pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci PGD Kamnik so pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila in razsvetljevali kraj nesreče.

Ob 20.26 sta na Zaloški cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP Ljubljana pri iznosu poškodovane osebe iz vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 17 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

V Ljubljani ukraden Renault clio

Med 15. 12. 2022 in 19. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault clio 1.5 dci, letnik 2019, bele barve, registrskih oznak LJ 39-FHT.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi na območju PU novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 44 tatvin, 26 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 3 ponarejanja denarja, po 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ropa, 2 nasilji v družini, 2 grožnji ter po 1 drzno tatvino, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 131 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 78 na območju PU Novo mesto, 48 na območju PU Koper, 5 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Ruske federacije (40) in Indije (25).

Stanje prometne varnosti 2022 (od 12. do 18. decembra)

V preteklem tednu sta se na slovenskih cestah zgodili 2 smrtni prometni nesreči, v katerih sta umrli 2 osebi. Letos so slovenske ceste terjale 87 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 112 smrtnih žrtev.

 

Spletno uredništvo, M.V.