V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.250 klicev. Med 537 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile 3 smrtne prometne nesreče, v katerih so umrle 3 osebe. Letos so slovenske ceste terjale 13 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lanskega leta pa 7 smrtnih žrtev.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 14.07 so v Godešiču, občina Škofja Loka, trčili dve osebni in tovorno vozilo. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine, pomagali avtovleki pri nakladanju in urejali promet. O nesreči so bili obveščeni policisti PU Kranj.

Ob 14.34 so na severni ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Novimi Jaršami na prehitevalnem pasu trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč delavcem DARS pri umiku vozil na odstavni pas. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 15.37 so na Dečkovi cesti v Celju trčila štiri osebna vozila. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, posipali razlite motorne tekočine in očistili cestišče. Reševalci so dve poškodovani osebi prepeljali v SB Celje.

Ob 21.34 je v Kotu v Semiču voznik z osebnim vozilom nasedel na železniških tirih. Gasilci PGD Črnomelj so vozilo potegnili s tirov.

Ob 22.48 je v Hrastju, občina Šentjur, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo na strehi v potoku. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, vozilo dvignili iz potoka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Osebo, ki se je kljub poškodbam sama rešila iz vozila, so oskrbeli reševalci NMP Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so štirim osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 21 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, 2 ropa ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje denarja in grožnjo.

20. 2. 2023 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo znamke KTM 350 EXC-F, kros izvedbe, registrskih oznak KP FZ-75, letnik 2019, oranžne barve.

V noči na 20. 2. 2023 je bil  v Ljubljani ukraden Renault Megane, bele barve, letnik 2019, reg. št. CE IH-561.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 85 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 52 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper, 7 na območju PU Kranj in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Ruske federacije (30), Konga (16) in Afganistana (12).

Spletno uredništvo, M.V.