V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.328 klicev. Med 567 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

V 109 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah hudo telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba izgubila življenje.

Ob 8.50 je v kraju Kamna Gorca v občini Rogaška Slatina prišlo do naleta treh osebnih vozil. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, z absorbentom posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji. Poškodovanih ni bilo.

Ob 10.44 sta na Prijateljevi ulici v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter z absorbentom posuli razlite motorne tekočine po vozišču. Poškodovanih ni bilo, vozili sta uničeni.

Ob 15.25 je pred predorom Panovec v Rožni dolini, občini Nova Gorica, osebno vozilo zbilo kolesarja. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka in do prihoda reševalcev nudili pomoč poškodovanem kolesarju. Reševalci NMP Nova Gorica so ga oskrbeli in odpeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 16.51 sta na Cesti svobode v naselju Mlino, občina Bled, trčili osebni vozili. Poškodovale so se tri osebe. Gasilci PGD Bled, so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, očistili cestišče ter nudili pomoč policiji, reševalcem NMP in pri nalaganju vozil na vozilo avtovleke.

Ob 18.37 je na Ljubljanski cesti v Domžalah osebno vozilo trčilo v tri pešce, ki so prečkali prehod za pešce. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč pešcem do reševalnega vozila. Pešci so utrpeli praske in odrgnine in niso bili huje poškodovani.

Ob 20.13 sta na Zeleni poti v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče ter vinjenemu vozniku, ki se je opotekel in padel, nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP UKC Ljubljana. Reševalci so poškodovanca prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 20.59 se je pri kraju Orehovo, občina Sevnica, zgodila prometna nesreča osebnega vozila. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo izvlekli s cestišča na parkirni prostor. Poškodovanih ni bilo.

Ob 23.24 sta na Preloški cesti v Velenju trčili osebni vozili, eno od njiju se je obrnilo na streho. Poškodovanih oseb ni bilo. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter nudili pomoč avtovleki in policiji.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 23 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 5 povzročitev telesne poškodbe, 2 ponarejanji denarja, 2 nasilji v družini ter 1 rop.

V Ljubljani ukraden Renault clio

8. 12. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Renault clio trophy 1.6 16v aut., rdeče barve, letnik 2021, registrskih oznak LJ 34-JPL.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 131 oseb, 66 na območju PU Koper, 61 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, 29 državljanov Ruske federacije, 26 državljanov Afganistana in 19 Burundija.

Spletno uredništvo, M.V.