V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.341 klicev. Med 524 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 120 prometnih nesreč, 42 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

 

V 109 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.

Ob 6.44 so na Šmartinski cesti v Ljubljani trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč eni lažje poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana, ki so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 7.16 je v Stopniku, občina Tolmin, osebno vozilo zbilo divjad. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in umaknili uničeno vozilo s cestišča. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 8.51 sta na Ljubljanski cesti v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in pomagali lažje poškodovanemu udeležencu do prihoda reševalcev NMP.

Ob 14.31 so na cesti Kidričevo–Slovenska Bistrica, občina Kidričevo, trčili osebni in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ptuj in Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili osebo, nevtralizirali razlite tekočine, očistili cestišče in nudili pomoč trem poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Ptuj.

Ob 15.47 je v naselju Vareja, občina Videm, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite tekočine in nudili pomoč ponesrečencu do prihoda reševalcem NMP Ptuj.

Ob 19.11 sta na cesti Logatec–Vrhnika, na križišču za IOC Zapolje, občina Logatec, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP ZD Logatec pri prenosu osebe v reševalno vozilo. Na vozilih so odklopili akumulatorja ter nevtralizirali iztekle tekočine. V nesreči so se poškodovale tri osebe.

Ob 20.03 je na cesti Vinica–Stari Trg, občina Črnomelj, osebno vozilo zapeljalo z vozišča na brežino in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili iz vozila poškodovanega voznika, nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu osebe do reševalnega vozila, z absorbentom posuli razlite motorne tekočine, postavili vozilo nazaj na kolesa in nudili pomoč delavcem vlečne službe pri nalaganju poškodovanega vozila.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 33 tatvin, 20 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja, 1 ponarejanje listin, 1 drzno tatvino ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah so bile zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavane 103 osebe, 56 na območju PU Novo mesto, 47 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Kube (27), Afganistana (14) in Indije (13).

Spletno uredništvo, M.V.