V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1098 klicev. Med 471 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 104 prometne nesreče, 35 kršitev javnega reda in miru ter 64 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so obravnavali 94 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 9 prometnih nesreč z lahko telesno poškodbo in 1 s hudo telesno poškodbo.

Ob 9.13 je na regionalni cesti Dobrovnik–Renkovci, občina Dobrovnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci IGE Lendava so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Lendava pri oskrbi poškodovane osebe, ki so jo reševalci prepeljali v SB Murska Sobota.

Ob 10.33 je na cesti proti Krvavcu, občina Cerklje na Gorenjskem, osebno vozilo zdrsnilo s poledenelega cestišča. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom vozilo potegnili nazaj na cestišče.

Ob 15.12 sta pri naselju Mala Loka, občina Trebnje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Trebnje so poškodovano voznico prepeljali v SB Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je poskrbel za zavarovanje s prometno signalizacijo in očistil cestišče.

Ob 20.38 sta na Cesti Rudija Šeliga v bližini Planeta Tuš v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP in policiji, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle tekočine. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 9 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 22 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Novo mesto.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 29 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 4 grožnje, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitve uradnega dejanja oziroma napad na pooblaščeno osebo.

11. 1. 2023 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil Citroen berlingo, modre barve, letnik 2000, registrskih oznak KP P6-938.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 83 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 60 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (19), Afganistana (11) in Rusije (11).

 

Spletno uredništvo, M.V.