V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.286 klicev. Med 565 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 139 prometnih nesreč, 39 kršitev javnega reda in miru ter 99 kaznivih dejanj. 

 

V Ljubljani so bila ukradena kar 3 osebna vozila

Ukraden Renault Scenic

V noči na 29. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault scenic, črne barve s srebrno streho, letnik 2017, registrskih oznak LJ 989-KK.

Ukraden Renault Megane

V noči na 29. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault Megane, letnik 2020, kovinsko-sive barve, registrskih oznak. LJ 15-PIE.

Ukraden Renault Clio

Med 27. 11. in 29. 11. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault clio, kovinsko sive barve, letnik 2018, registrskih oznak KR TL-314.

 

V 123 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.

Ob 6.44 sta na Špeglovi ulici v Velenju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na vozilih in nudili pomoč ponesrečeni osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 7.42 je na cesti med Čezsočo in Logom Čezsoškim v občini Bovec zaradi poledenelega vozišča kombinirano vozilo zapeljalo z vozišča. in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine, z avtodvigalom dvignili vozilo in postavili nazaj na vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 9.05 se je v naselju Njiverce, občina Kidričevo, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili nazaj na kolesa in odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.54 so na regionalni cesti Krtina–Moravče, občina Moravče, trčila tri osebna vozila. Gasilci CZR Domžale, Krašce in Vrhpolje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli iztekle motorne tekočine.

Ob 17.48 je v naselju Modrej v občini Tolmin osebno vozilo trčilo v parkirano vozilo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, na vozilih odklopili akumulatorja in nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 23 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 3 kazniva dejanja nasilja v družini in grožnje, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 148 oseb, in sicer 90 na območju PU Koper, 47 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Krško, 4 na območju PU Celje in 1 na območju PU Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (42), Rusije (26) in Bangladeša (23).

 

Spletno uredništvo, M.V.