V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.486 klicev. Med 638 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 152 prometnih nesreč, 75 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

 

V 136 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Ob 6.31 je pri Gozdu Martuljku, občina Kranjska Gora, vozilo zapeljalo z ceste. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in vozilo postavili nazaj na cesto.

Ob 8.03 sta na lokalni cesti Turnše–Dob, občina Domžale, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj nesreče, odmaknili vozili s cestišča in ga očistili. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.36 je na križišču Beograjske in Focheve ulice v Mariboru po prometni nesreči ostalo na vozišču okoli 4 litre motornega olja. Gasilci PGB Maribor so skupaj z delavci komunalnega podjetja Nigrad najprej omejili iztekanje v kanalizacijski jašek in sanirali cestišče.

Ob 16.03 sta v Mislinjski Dobravi, občina Mislinja, trčila osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali razlite motorne tekočine in na vozilu odklopili akumulator. Reševalci ZRCK so eno poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 17.11 je v naselju Račeva, občina Žiri, kombinirano vozilo pri vzvratni vožnji na razmočenem terenu zdrsnilo po brežini in obstalo na robu. Gasilci PGD Dobračeva so s tehničnim posegom vozilo povlekli nazaj na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 17.04 so na odseku regionalne ceste med križiščem Tri hiše in Volčjo Drago, občina Renče-Vogrsko, trčila tri osebna vozila. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica oskrbeli poškodovano osebo, odklopili akumulatorje, nudili pomoč policiji in očistili cestišče.

Ob 19.18 sta na cesti Kranj–Britof v Kranju trčili osebni vozili. Poškodovala se je ena oseba. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP in policiji.

Ob 23.19 je na Gorenjesavski cesti v Kranju osebno vozilo zapeljalo s ceste in pristalo na boku v jarku. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili na cesto ter nudili pomoč poškodovani osebi.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 57 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

V Polskavi ukraden delovni stroj

V noči na 9. 12. 2022 je bil na gradbišču avtocestnega počivališča Polskava ukraden novejši delovni stroj znamke Takeuchi TB 290-2, rdeče-sive barve.

Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, 23 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo, 1 nasilje v družini ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 129 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 74 na območju PU Novo mesto, 55 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (24), Indije (21), Iraka (18).

 

Spletno uredništvo, M.V.