V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1487 klicev. Med 578 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 143 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so obravnavali 131 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 11 prometnih nesreč z lahko in 1 z hudo telesno poškodbo.

Ob 6.04 so na avtocesti pri Blagovici v smeri Domžal trčila tri osebna vozila. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in na enem vozilu odklopili akumulator. Reševalci NMP Domžale so oskrbeli eno poškodovano osebo.

Ob 10.55 je v Dekmanci, občina Bistrica ob Sotli, iz tovornega vozila padla hlodovina in popolnoma zaprla cestišče. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Bistrica ob Sotli, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policiji.

Ob 12.10 sta na Drofenikovi ulici v Šentjurju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so eno poškodovano osebo prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 14.21 je na cesti Ljutomer–Krapje s cestišča zdrsnilo osebno vozilo in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in poškodovani osebi pomagali iz vozila. Oskrbeli so jo reševalci NMP Ljutomer.

Ob 15.26 je na Verdu, občina Vrhnika, voznik s tovornim vozilom zapeljal z gozdne ceste v jarek. Gasilci PGD Verd so tovorno vozilo s tehničnim posegom potegnili na cesto.

Ob 18.10 sta na cesti Kranj–Šenčur, občina Kranj, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, posuli iztekle motorne tekočine, odklopili akumulatorja in nudili pomoč policiji.

Ob 19.51 je v križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice v Ljubljani je potniški vlak trčil v osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč potnikom pri sestopu z vlaka, iz vozila s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo in jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP. Strojevodja in ostali potniki na vlaku niso bili poškodovani.

Ob 20.17 je v naselju Jelični vrh, občina Idrija, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč policistom in reševalcem NMP. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Ob 23.21 je v naselju Podpeca, občina Črna na Koroškem, z vozišča zdrsnilo tovorno vozilo, ki je prevažalo utekočinjen naftni plin. Gasilci Koroškega gasilskega zavoda Ravne na Koroškem in PGD Črna na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali in tako preprečili nadaljnji zdrs vozila.

Ob 3.07 je v naselju Dobrnež v občini Slovenske Konjice osebno vozilo trčilo v podrto drevo čez vozišče. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odstranili podrto drevo, nudili pomoč reševalcem NMP in policistom. V nesreči sta bili poškodovani dve osebi.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 4 vozila na območju Policijskih uprav Ljubljana, Kraj in Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 39 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelja na območju Policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 38 tatvin, 20 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 ponarejanji denarja in 2 nasilji v družini.

Na območju Občine Piran ukradeno motorno kolo Gilera

15. 12. 2022 je bilo na območju Občine Piran ukradeno motorno kolo Gilera runner 125, letnik 2001, črne barve, z registrsko številko KP BK-31.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 152 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 86 na območju PU Koper in 66 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (40), Iraka (21) in Pakistana (20).

 

Spletno uredništvo, M.V.