V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.785 klicev. Med 701 interventnim dogodkom so policisti med drugim obravnavali 184 prometnih nesreč, 95 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

 

V 162 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Ob 6.14 sta na avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje, občina Podlehnik, trčili tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč pri oskrbi ponesrečenca do prihoda reševalcem NMP Ptuj. Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v SB Ptuj.

Ob 13.07 je na dveh lokacijah na avtocesti Razdrto–Senožeče, občina Postojna, zaradi goste megle prišlo do naleta 13 vozil. V obeh nesrečah je bilo skupaj udeleženih 9 osebnih vozil, 1 kombinirano, 1 avtobus in 2 tovorni vozili. Gasilci PGD Postojna, Razdrto, Senožeče in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč cestni službi, policiji in reševalcem NMP Postojna. V nesreči je bilo udeleženih 40 oseb, od tega so bile štiri lažje poškodovane. Dve osebi so oskrbeli na kraju, dve pa so reševalci NMP prepeljali v SB Izola. Avtocesta je bila zaradi sanacije prometnih nesreč zaprta.

Ob 14.29 je v naselju Prihodi, občina Jesenice, vozilo zdrsnilo s cestišča. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka, vozilo stabilizirali ter ga s pomočjo vitla potegnili nazaj na cesto. V nesreči ni bilo poškodovanih. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PU Kranj.

Ob 16.59 so na zahodni ljubljanski obvoznici pri priključku Ljubljana Brdo trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pregledali udeležene osebe in posuli razlite motorne tekočine. Poškodovanih oseb ni bilo. Na kraju dogodka so posredovali tudi policisti in delavci DARS-a.

Ob 18.57 sta na AC v smeri Celje – Maribor malo pred počivališčem Zima, občina Celje, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, odstranili vozili na odstavni pas, očistili vozišče in nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP. Ti so ju odpeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 3.37 se je na Dobrunjski cesti v Ljubljani v prometni nesreči osebnega vozila lažje poškodovala ena oseba. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike na območju PU Maribor, PU Novo mesto in PU Kranj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 68 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje na območju PU Kranj, PU Celje in PU Maribor, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini, niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 19 poškodovanj tuje stvari, 18 vlomov, 6 povzročitev telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin ter 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 175 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 117 na območju PU Novo mesto, 49 na območju PU Koper in 9 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (40), Rusije (36), Pakistana (29).

 

Spletno uredništvo, M.V.

Slika je simbolična.