V soboto in nedeljo, 26. in 27. maja 2018, v Cerkniški občini pripravljajo prireditev Dnevi Notranjskega parka. Od jutra do večera se bodo v okolici Cerkniškega jezera odvijale številne aktivnosti, na katerih bodo obiskovalci lahko dodobra spoznali lepote Notranjske.

Na osrednjem prireditvenem prostoru ob parkirišču na koncu Dolenjega Jezera bodo čez cel dan postavljene stojnice, na katerih se bodo predstavili ponudniki in obrtniki, hkrati pa bo to tudi izhodišče za večino aktivnosti, ki bodo potekale na ta dan.

Občina Cerknica občane ob tem obvešča, da bo zaradi dogodka  27. maja med 9:00 in 20:00 uro postavljena delna zapora na lokalni cesti od Cerknice do začetka vasi Dolenje Jezero. Prehod bo omogočen le prebivalcem vasi in njihovim gostom. Ostali bodo preusmerjeni na urejena parkirišča pred vasjo.

Na koncu vasi Dolenje Jezero (iz smeri Cerknice) bo ta dan postavljena popolna zapora, ki bo onemogočala dostop do jezera z vozili, saj bo tam osrednji prireditveni prostor. Prav tako ne bo mogoč prehod preko nasipa, zato za pot proti vasi Otok, prosimo, izberite katero izmed preostalih cestnih povezav.

 

Zelo veseli bodo tudi vašega obiska na sami prireditvi, upajo, da se boste udeležili katere od aktivnosti, ki so jih skrbno pripravila številna društva in posamezniki.

vir: cerknica.si