Kdo je bil v bistvu diktator Tito in kdo je bil Josip Broz. Rezultati analize kažejo, da naj bi šlo za dve različni osebi.

Sta Josip broz in Tito dve različni osebi?

Dr. Boštjan M. Turk, sicer kolumnist Reporterja, je na Laudati, prvi katoliški televiziji na Hrvaškem, predstavil rezultate analize, ki dokazujejo, da naj bi bila Josip Broz in kasnejši maršal Tito dve različni osebi. Piše Reporter.

Analiza temelji na primerjavi fiziognomije obraza, višine ter glasu obeh posameznikov. Oddaja je bila še posebej odmevna v nadaljevanju, kjer je bila analiza tega, kaj titoistična mitologija še danes predstavlja v Sloveniji in na Hrvaškem in kako z manipulacijami na njeni osnovi sinovi in vnuki revolucionarjev  obvladujejo javni prostor v obeh republikah.

Ušesa Josipa Broza in Tita naj bi bila različna. Tito naj bi imel izrazite ušesne mečice, Josip Broz pa ne, poleg tega naj bi bil Josip Broz precej večji od Tita. Poleg tega naj Tito nebi govoril jezik svojega rodu, se pravi da naj nebi imel slovenskega dialekta v svojem govoru, niti ni dialekta iz hrvaškega Zagorja. Josip Broz naj bi imel tudi poškodovan prst na kazalcu, Tito poškodbe ni imel.

Beseda je tekla tudi o Evropi: po mnenju kolumnista Reporterja je v EU v tem trenutku narobe preveč stvari, da bi lahko normalno funkcionirala. V njej namreč ni več elementarnega soglasja, kako naprej.  Oddaja je bila zelo odmevna, pa tudi deležna mnogih pohval.

Na policijski fotografiji iz leta 1928 (desno) je uhelj Josipa Broza brez izrazite ušesne mečice, na portretu iz leta 1946 (levo) pa ima Tito izrazito mečico. – Foto: arhiv Reporterja

Na fotografiji zgoraj je Josip Broz – ključavničar, ki je večji od vseh ostalih ljudi, na spodnji sliki pa Tito, ki je manjši od ostalih ljudi.

Od smrti diktatorja je minilo 40 let. In do sedaj se je veliko govorilo o špekulacijah, da je Josip Broz v bistvu nekdo drugi, ne pa Tito. A verjetno resnice ne bomo zares nikoli izvedeli. Če drugega ne, komunisti so bili že od nekdaj pravi eksperti za prikrivanje resnice.

Oddaja kjer so zadevo razkrivali pa si lahko ogledate v spodnjem posnetku (oddaja je v hrvaškem jeziku, brez slovenskih podnapisov):

MG, prvotno objavljeno TUKAJ.