Občina Ilirska Bistrica dvignila cene komunalnih storitev. Vodarina se je podražila za neverjetnih 46 odstotkov. Štiričlanska družina bo tako po novem na mesečni ravni plačevala dobrih 30 evrov višjo položnico.

Na 3. redni seji Občinskega sveta Občine Ilirska Bistrica, ki se je odvija a 23. februarja, so med drugim obravnavali tudi povišanje cen komunalnih storitev.

SDS Ilirska Bistrica je bila PROTI povišanju cen, saj so mnenja, da bodo te podražitve prebivalci občine Ilirska Bistrica zelo težko zdržali. A žal se je vodstvo občine, torej župan dr. Gregor Kovačič, kakor tudi oba podžupana Boštjan Kerma iz Gibanja svoboda in Andrej Černigoj iz Nove Slovenije lotilo problema po “liniji najmanjšega odpora” in preprosto težavo prevalilo na davkoplačevalce.
Boštjan Kerma, Facebook

V lokalnem odboru SDS je presenečenje še toliko večje, ker so pred volitvami skupaj z občani poslušali drugačne obljube. Kandidat za župana in zdajšnji župan  Kovačič je zagotavljal, da sodelovanje z državo ne bo problem. Na sami seji pa za to sodelovanje ni bil preveč zagret.

Zdajšnji podžupan Kerma je obljubljal, da bo delal za mlade. No. Mlade družine zagotovo niso imele v mislih takih podražitev. Černigoj pa je obljubljal odpiranje vrat Občini Ilirska Bistrica. Mogoče bi ga pa morali prositi, da ta vrata zapre. Nihče si namreč ne želi, da nam skoznje uide še podražitev vrtcev.

Andrej Černigoj, Facebook

Kakorkoli, kot razloge za to podražitev boste slišali različne argumente. Resničen pa je samo eden. Povečanje cene električne energije in ta problem bi lahko občina v sodelovanju z državo tudi rešila, a se za to ni odločila. Celotno breme je prevalila na občanke in občane občine, ki bodo po novem plačevali skoraj 50 odstotkov višje cene komunalnih storitev.

 

Spletno uredništvo, M.V.