V samo zadnjih dveh dnevih, je na območju na območju policijske uprave Koper nezakonito prečkalo državno mejo med Hrvaško in Slovenijo, 67 oseb. Od te številke so policisti v Ilirski Bistrici so obravnavali 58 oseb. Sedem oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali bodo predvidoma vračani tekom današnjega dne (po zaključenih postopkih).

Prav tako pa so včeraj ob 19. uri  policisti na cesti proti Sviščakom ustavili kombinirano

Slika je zgolj simbolična

vozilo ljubljanskih registrskih tablic, ki ga je vozil 28-letni državljan Albanije. V vozilu je bilo 14 ilegalnih migrantov, od tega 13 državljanov Eritreje in en državljan Afganistana. Tujci bodo vrnjeni na Hrvaško, voznik pa bo po zaključenih policijskih postopkih s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Kombi za prevoz migrantov, ki ga je vozil 46-letni državljan Srbije, je bil na Ilirsko bistriškem ustavljen tudi en dan prej ko je prevažal 23 oseb, ki so pred tem nedovoljeno vstopile v Slovenijo. V kombiju je bilo 23 ilegalnih migrantov, državljanov Afganistana in Eritreje.

Hkrati pa je poročanju nekaterih medijev, ki se sklicujejo na izjavo župana Ilirske Bistrice Emila Rojca, Upravno sodišče RS prepovedalo izvedbo referenduma o postavitvi migracijskega centra v občini.

Da so razmere v Jelšanah že skoraj neobvladljive smo že poročali.

Uredništvo