Tokrat se je na župana Ilirske Bistrice spravil Emila Rojca spravil Kolega Miloš Pavlica.

Korespondenco objavljamo kot je bila zapisana na omrežju facebook:

Foto: facebook

Mnenje strankarskega kolega izraženo na spletu:
Miloš Pavlica:
Emil komentarji ti jasno kažejo kam spadaš. Srečno

Moj odgovor: Dragi Miloš, pred več kot letom dni me je moja stranka umestila med fašiste samo zato, ker sem se javno zavzemal za spoštovanje zakonodaje Republike Slovenije. Za vas sem postal fašist še preden se je naš protestni shod sploh začel in še preden je kdor koli vedele kaj bodo tisti, ki bodo protestnike nagovorili povedali. Na tem protestu ni NIHČE izrekel niti ene besede, ki bi pozivala k rasni nestrpnosti ali kakršni koli drugi nestrpnosti do drugih ljudi.
Sedaj smo priča protestom v Ljubljani na katerih se protestniki slačijo, valjajo po ulicah, grozijo s smrtjo, paradirajo skupaj z zamaskiranimi črnosrajčniki in napadajo policijo. Med temi protestniki so tudi naši člani. Nisem zasledil, da bi kogarkoli od njih naša stranka obsodila ali označila za fašista, čeprav je grožnja s smrtjo nedvomno znak fašizma.
V trenutku, ko boš ponovno podvomil v mojo pripadnost socialni demokraciji se zamisli ali je cilj naše stranke skrb za lastnega človeka ali podpora črnosrajčnikom. Tudi tebi želim srečno.

Uredništvo