“Dušan Keber ni strokovnjak, ampak politik, ki se bori za povrnitev oblasti in ohranitev privilegijev. V boju za oblast ne izbira sredstev. Manipulira z ukrepi za obvladovanje epidemije in z žrtvami epidemije. S točno določenim političnim namenom si izmišljuje “sezname smrti” in seje dvom v pravilnost ukrepov in strokovnost zdravstvenih delavcev, v prvi vrsti tistih, ki skrbijo za starostnike,” je o politikantskih nastopih nekdanjega ministra za zdravje Dušana Kebra zapisalo dvanajst slovenskih zdravnikov v pismu z naslovom Seznami neodgovornosti večnega politika Kebra s prvopodpisanim Matejem Beltramom.

Nekdanji minister za zdravje Dušan Keber je v preteklih dneh širil neresnice o delovanju zdravnikov ter preostalega zdravstvenega osebja v domovih za starejše v času zajezitve epidemije virusa covid-19. To so pograbili osrednji mediji, ki so vlado takoj prikazali kot morilko starostnikov v domovih za starejše. Ne pozabimo, poslanka Levice Violeta Tomić je vladno ekipo povsem mirno obtožila genocida nad starostniki. Tem lažem se je v javnem pismu z naslovom Seznami neodgovornosti večnega politika Kebra uprla skupina zdravnikov s prvopodpisanim zdravnikom Matejem Beltramom.

Slovenski zdravniki Gorazd Kalan, Matija Kališnik, Matija Krkovič, Blaž Mrevlje, Igor Muževič, Marko Noč, Samo Vesel, Matej Beltram, Janez Vodiškar, Erik Brecelj, Janez Vranič in Krištof Zevnik so Kebru očitali, da je s pritlehnim senzacionalizmom in zlorabo zdravniškega znanja očrnil ugled stroke in trud zaposlenih v DSO, načel njihovo moralo ter v javnosti zasejal neupravičen dvom v strokovno oskrbo oskrbovancev DSO.

zdravstvo.si@zdravstvo_si

Seznami neodgovornosti večnega politika Kebra​

D. Keber je s pritlehnim senzacionalizmom in zlorabo zdravniškega znanja očrnil ugled stroke in trud zaposlenih v DSO, načel njihovo moralo ter v javnost zasejal neupravičen dvom v strokovno oskrbo …http://www.zdravstvo.si/seznami-dusana-kebra 

View image on Twitter
29 people are talking about this

Keber je grobar slovenskega zdravstva
Skupina zdravnikov opozarja, da naj ne nasedajo “strokovnjakom”, kot je Dušan Keber. Kebra opisujejo kot osebo, ki je bil vedno prvo politik in se boril za oblast in ohranitev privilegijev. Za dosego sredstev pa je pripravljen tudi manipulirati z ukrepi za obvladovanje epidemije in žrtvami epidemije, kot je to počel v nastopih v slovenskih dominantnih medijih. Podpisani zdravniki so nad obnašanjem nekdanjega zdravnika razočarani. Žal je Kebru veliko bolj pomemben politični boj, da si s točno določenim političnim namenom izmišljuje “sezname smrti” in seje dvom v pravilnost in strokovnost zdravstvenih delavcev, so kritični njegovi nekdanji stanovski kolegi.

Sodu je izbila dno zadnja Tarča, v kateri so Kebra predstavili kot zdravnika in strokovnjaka za zdravstveno področje. Nad Kebrovim nastopom v paradni “raziskovalni novinarski” oddaji na RTV Slovenija avtorji pisma niso bili navdušeni. Najbolj so zamerili ustvarjalcem, da so povabili osebo, ki sploh nima licence za zdravljenje bolnikov. Nacionalni medij pa mu je omogočil prostor, da je prosto širil neresnice v javnosti. Njegove laži je lahko kot gost poslušal tudi podpisnik pisma dr. Igor Muževič, ki je hitro postavil Kebrove trditve na laž.

Podpisniki, ki so opozorili na zavajajoče in manipulativne izjave Dušana Kebra, so med drugim prvopodpisani Matej Beltram, Igor Muževič, Blaž Mrevlje in Krištof Zevnik. (Foto: STA/Youtube)

Slovenija se mora posloviti od namišljenih strokovnjakov

V našem mediju smo v preteklih dneh veliko poročali o manipulacijah Kebra, opozicijskih strank in osrednjih medijev, ki so izkoristili  smrt starostnikov v času epidemije za nov obračun z vlado. Tega se zavedajo avtorji pisma, ki se sprašujejo, kdaj se bo razvilo sodobno javno zdravstvo, kakršnega poznajo v državah razvite Zahodne Evrope. “Poslovimo se od spolitiziranega zdravstva, namišljenih strokovnjakov, in njegovih apologetov – čas je za sodobno javno zdravstvo,” so zapisali zdravniki.

Kritično pismo dvanajstih slovenskih zdravnikov o javnih izjavah nekdanjega zdravstvenega ministra Dušana Kebra. (Foto:Posnetek zaslona/ Zdravstvo.si)

Luka Perš, prvotno objavljeno TUKAJ.