V skupini se vsako leto prične z delavnicami in učenjem otroških iger. Veselijo se priprav na prihod sv. Miklavža. Vemo, da je ta svetnik  zelo priljubljen med otroki, saj je velik dobrotnik in otroke vedno tudi obdari.  V skupini se za njegov praznik vedno pripravljajo tako, da predstavijo novo igrico in otroke razveselijo s sladkimi darilci. Vsako leto se tudi naučijo novo igrico, ki jo posvetijo staršem, posebno mamam. Na to prireditev povabijo še zunanje goste, da popestrijo srečanje. Letošnje leto so imeli v gosteh: Otroke iz Miklavževega vrtca, Otroški zbor Adoramus, Oktet Kolkr¨tolk in skupino Mladi godci iz Horjula.

Pridno pa se v skupini Nazaret tudi ustvarja. Letošnje leto so pričeli z učenjem izdelave rožic iz krep papirja, potem so se preizkusili še z izdelavo živalic iz gline. Izdelke so pokazali na Gregorijevem sejmu. Tam so se tudi predstavili s krajšo igrico O sreči, ki jim jo je napisal g. Marcel Štefančič. Svoje izdelke so razstavili na razstavi  v času jaslic in za praznik Velike noči v recepciji doma Marije in Marte. Nastopali so tudi na letošnjem programu Oder mladih.

Preizkusili so se z učenjem kvačkanja. Več zanimanja pa je za izdelavo gobelinov. Mislijo, da bodo s tem nadaljevali kar do počitnic. Tudi z oskrbovanci Doma Marije in Marte bodo pripravili še skupno delavnico. Za zaključek pa se bodo podali še na krajši izlet in upajo, da se bodo vsi veselili zaključka in seveda novega snidenja ob novem šolskem letu.

K.D.