V petek 4. oktobra se je s sklepno prireditvijo končala akcija Občina Postojna v cvetju 2019. Znani so postali nagrajenci v štirih kategorijah: najlepši vrt, balkon, kmečki vrt in poslovni objekt. Za konec pa smo vsi skupaj prisluhnili odličnemu koncertu Jazz punt big banda iz Tolmina. 

Komisijo so tudi letos predstavljali predstavniki Občine Postojna, fotograf Milan Murovec in Robert Rogič iz podjetja Hortikultura Sežana d.o.o., nagrade pa so prispevali občina Postojna, Zavod Znanje OE Kulturni dom in podjetje Hortikultura.

In kdo je bil po mnenju komisije letos najbolj uspešen pri urejanju svojega doma ali poslovnega objekta? Nataša Može Škapin iz Prestranka je najlepše poskrbela za svoj balkon. Sledili sta Nada Posega iz Landola in Ida Dolenc iz Malega otoka. Najlepši vrt so imeli letos v Brezjah pod Nanosom pri Lidiji Bajc, na drugo mesto se je uvrstil Bine Kaluža iz Prestranka, na tretje pa Mateja Kokošar iz Rakitnika.
Tudi zelenjavni oziroma kmečki vrt ni namenjen le pridelovanju hrane, temveč ga lahko lično uredimo. To dobro ve Ludvik Bizjak iz Zagona, ki je prejel prvo nagrado, in tudi Ljubica Blažič iz Dilc in Rozika Blažek iz Razdrtega, ki sta zasedli drugo in tretje mesto v tej kategoriji.
Svoj poslovni objekt so po mnenju komisije najlepše  uredili v baru Brnev Postojni, lepo sta rejena tudi Center Mariapoli iz Planine in Okrepčevalnica Prepih iz Belskega.

Tudi letos je komisija podelila še dve posebni nagradi. Za izvirnost pri izbiri balkonskega cvetja je nagrado prejela Vesna Marinšek iz Landola, Guillaume Froger pa je nagrado prejel za izvirno ureditev svojega ateljeja v Stranah.

Po podelitvi so nagrajenci in zbrano občinstvo prisluhnili še koncertu Poklon Jožetu Privšku z Jazz Punt Big Bandom iz Tolmina ter čudovitima pevkama Tanjo Srednik in Sašo Lešnjek.

Besedilo in foto: www.postojna.si

Več fotografij na TEJ povezavi.

Uredništvo