Kriminalisti in policisti PU Koper so pretekli vikend uspešno zaključili policijsko preiskavo hujšega kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

9. maja so bili ob 4.07 policisti obveščeni o požaru v Kopru. Požar je izbruhnil v nočnih urah, gasilcem pa je uspelo s hitro intervencijo preprečiti njegovo nadaljnjo širitev in ga pogasiti. Policisti in kriminalisti PU Koper so pričeli s policijsko preiskavo požara na Vodopivčevi ulici v Kopru, v katerem je bilo uničenih več motornih vozil, huje pa so bile ob tem poškodovane tudi tri stanovanjske hiše, pred katerimi so bila motorna vozila parkirana. V času požara je bilo v stanovanjskih hišah, ki jih je zajel ogenj, več stanovalcev, ki so zaradi požara zbežali iz svojih domov, da bi si rešili življenja. Skupna materialna škoda je ocenjena nad 200.000 evrov.

Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 38-letni storilec, doma z območja Kopra, katerega sumimo tudi več kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari na območju Kopra, ki so še v fazi preiskave. Kriminalisti so osumljenega izsledili in pridržali ter v fazi preiskave pri njem opravili med drugim tudi hišno preiskavo, pri kateri so bili najdeni iz zaseženi dokazni predmeti. V nadaljevanju je bil osumljeni priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku OS Koper, ki je 19. 5. 2024 zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti (po čl. 314/IV KZ-1) je zagrožena kazen do 5 let zapora.

 

Spletno uredništvo