Nekaj dni nazaj je v slovenski javnosti odmeval poziv Centra za nevladne organizacije kako naj bi SDS, če bi zmagala na volitvah ukinila sofinanciranje nevladnih organizacij. Oglasile so se tudi stranke sedanje koalicije in izkoristile neposrečen odgovor poslanca SDS na novinarsko vprašanje za napad na največjo opozicijsko stranko.

Taka dejanja lahko označimo le kot hudo sprenevedanje in hinavščino.

Na našem spletnem portalu, smo že pisali, kako je Slovenski državni holding, ki ga politično obvladujejo stranke sedanje koalicije, znižal donacije in sponzorstva za nevladne organizacije za 90 odstotkov, pa te iste organizacije ne delajo nobenega hrupa. Še več stranke sedanje koalicije so, kljub temu, da je organizacija, ki jo obvladujejo same, že zmanjšala oziroma ukazala gospodarskim družbam, da zmanjšajo sofinaciranje nevladnih organizacij, take izjave ostro obsodile. Tako je brez sofinanciranja za svoj program za otroke z Downovim sindromom ostala tudi naša bralka.

V preprostem jeziku povedano gre zadeva takole. Mi vam (nevladnim organizacijam) lahko vzamemo, nekdo drug pa, ki samo pomisli na to, da bi se tudi na tem področju moralo malo pregledati kaj sploh plačujemo in sofinanciramo, pa nima pravice problema niti izpostaviti.

Očitno se tudi na tem področju odvija tako imenovana dvojna država, kjer veljajo pravila za ene tako za druge pa drugače.

V uredništvu predlagamo notranjskim volivcem naj pogledajo kaj je v preteklosti kdo naredil za našo državo prav tako pa mislimo, da je napočil čas, da začnemo politike ocenjevati po dejanjih in ne po lepih besedah, ker lepo govoriti znajo vsi.

 

Uredništvo