V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.770 klicev. Med 733 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 92 kršitev javnega reda in miru ter 111 kaznivih dejanj.

V 109 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lahko in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

 

Ob 13.07 sta v ulici Mirce v Ajdovščini trčili osebni vozili. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj nesreče in nevtralizirali razlite tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 14.28 je v naselju Seča v občini Piran osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci JZ GB Koper so s pomočjo avto dvigala vozilo dvignili z brežine, odstranili odbojno ograjo, ki je bila nasajena skozi vozilo ter odklopili akumulator. Reševalci NMP so oskrbeli poškodovano osebo in jo prepeljali na zdravljenje v SB Izola.

Ob 15.17 je na Igriški ulici v naselju Preserje pri Radomljah, občina Domžale, padel kolesar in se pri tem poškodoval. Gasilci CZR Domžale in reševalci so poškodovanega kolesarja oskrbeli in prenesli v reševalno vozilo.

Ob 16.29 je pred naseljem Zgornje Jezersko, občina Jezersko, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, vozilo postavili na kolesa in odklopili akumulator. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 16.33 se je v kraju Drežnica, občina Kobarid, poškodoval jadralni padalec. Gorski reševalci GRS Tolmin, gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP Tolmin so poškodovanega oskrbeli do prihoda dežurne ekipe HNMP s helikopterjem SV. Padalca so s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17.01 je na avtocesti pred počivališčem Zima v smeri Maribora, občina Šentjur, prišlo do naleta treh osebnih in dveh kombiniranih vozil. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 17.20 sta na cesti Lesce–Radovljica trčili osebni vozili. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in nudili pomoč delavcem avto vleke pri nakladanju vozil.

Ob 19.12 se je na Vinjem Vrhu, občina Šmarješke Toplice, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Bela Cerkev so nudili pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanega voznika in odstranili motor. Reševalci NMP Novo mesto so voznika na kraju oskrbeli in ga odpeljali v SB Novo mesto.

Ob 20.04 se je na Ljubljanski cesti v Domžalah pri padcu s kolesom poškodoval kolesar in nezavesten obležal na cestišču. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila. Reševalci so poškodovanca oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 22.10 sta v Otiškem Vrhu, občina Dravograd, trčili osebni vozili. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči se je lažje poškodovala ena oseba, ki je sama poiskala zdravniško pomoč.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 76 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Šest kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 25 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, po 5 nasilij v družini, groženj in ropov, 4 ponarejanja denarja, 3 drzne tatvine, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 344 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 306 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Ljubljana, 12 na območju PU Maribor, 10 na območju PU Koper in 3 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ, 176 državljanov Afganistana, 64 Pakistana in 61 Maroka.

Spletno uredništvo