Na spletu se je pojavila peticija v podporo izgradnji PUMPTRACK steze v Logatcu.

Po izjemni obiskanosti podobne mobilne PUMPTRACK steze v organizaciji Športne zveze Logatec v začetku septembra, se je očitno med občani pojavilo prepričanje, da bi tak objekt v Logatcu potrebovali v obliki stalne postavitve.

Zapis pod razloge zakaj v Logatcu to potrebujemo se glasi:

Slika je simbolična

SPODBUJA AKTIVEN ŽIVLJENJSKI SLOG IN TRAJNOSTNO MOBILNOST: Pumptrack poligon je atraktiven objekt, ki h gibanju in druženju na prostem pritegne tako mladino, kot tudi odrasle.

CENOVNO DOSTOPEN, A TRAJEN OBJEKT:   Pumptrack poligoni imajo asfaltno vozno površino, zato so obstojni. Posledično z njimi ni skoraj nobenih stroškov vzdrževanja. Poleg tega kompaktna vozna površina omogoča varno uporabo v vseh vremenskih pogojih.

PUMPTRACK MANIJA:   V Sloveniji se pospešeno gradijo pumptrack poligoni.   Praktično skoraj vsaka regija že ima svoj poligon. V ospredju je seveda po pričakovanju osrednje slovenska regija s petimi registriranimi poligoni, vendar se govori že o novih projektih in kmalu se bo v boj za prevlado vmešala katera izmed drugih slovenskih regij.

LOGATEC:  Športna zveza Logatec je v začetku septembra 2020 pred Narodnim domom postavila mobilni pumptrack poligon. Odziv je bil fantastičen, zato podpisniki peticije pozivamo Občino Logatec, da umesti v središče Logatca asfaltiran pumptrack poligon za naše otroke in mladino, pa tudi odrasle, ki jih urbani športi zanimajo. Občino Logatec pozivamo, da poišče ustrezno zemljišče in priskrbi sredstva iz občinskega proračuna  za postavitev pumptracka v Logatcu.

Če bo peticijo podpisalo dovolj veliko število občanov, bo verjetno posluh tudi s strani župana občine.

Peticija je dostopna na TEJ POVEZAVI. Vabljeni k oddaji podpisa.

Uredništvo