Policistu policijske uprave Koper so imeli ta vikend nekaj manj dela z nelegalnimi migraciji, so se pa ti poslužili kar taxi-ja.

Med vikendom so tako policisti na območju Policijske uprave Koper prijeli 58 ilegalnih (Pakistan 18, Iran 14, Afganistan 14, Albanija 7, Alžirija 4, Mjanmar 1). 50 je bilo (oziroma bodo po zaključenih postopkih) vrnjenih, 8 pa jih je zaprosilo za mednarodno zaščito.

V nedeljo ob 7.48 so policisti pri Mali Bukovici ustavili osebno vozilo znamke Mercedes Benz, katerega je vozila 30-letna državljanka Romunije, prevažala pa je dva ilegalna migranta, državljana Albanije. Oba imata prepoved vstopa v schengensko območje. Izrečena jima je bila globa, ki je nista plačala, vrnjena bosta na Hrvaško. Voznici je bila odvzeta prostost, po zaključenih policijskih postopkih bo privedena k preiskovalnemu sodniku. 14. 7. letos so isto državljanko Romunije že ustavili policisti in jo kazensko ovadili za istovrstno kaznivo dejanje.

V nedeljo ob 18.40 pa so policisti v Ilirski Bistrici ustavili taksi, katerega je peljal 50-letni državljan Slovenije. V vozilu je imel štiri državljane Irana, ki so bili v Sloveniji nelegalno. Vse so pridržali, policijski postopki pa niso še zaključeni.