V  času četrtka 24. 6. 2021 do ponedeljka 28. 6. 2021 so policisti PU Koper skupno obravnavali 103 ilegalne migrante.

V četrtek so policisti obravnavali 21 ilegalnih migrantov. Pri Zabičah so prijeli 2 državljana Kosova; pri Pavlici 6 državljanov Pakistana; pri Mali Bukovici 12 državljanov Pakistana; pri Mostičju pa še 1 državljana Irana. Vse osebe so bile vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

V  petek so policisti  obravnavali 42 ilegalnih migrantov. Pri Dolenjem potoku so prijeli 3  državljane Pakistana in 1 državljana Nigerije; v Podgradu  2  državljana  Bangladeša  in  2 državljana Pakistana, ki ju je v osebnem avtomobilu vozil Ukrajinec; v Dolenjah pri Jelšanah 1 državljana Afganistana; v Obrovu 4 državljane Pakistana; na Starodu 16 državljanov Iraka (azil); pri Malih Ločah pa še 13 državljanov Pakistana (azil). 29 oseb  je  zaprosilo za azil, zato so bile nastanjene v azilni dom v Ljubljano, ostali pa so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V soboto so policisti obravnavali 24 ilegalnih migrantov. Pri Rakitovcu so prijeli 9 državljanov Iraka (azil); pri Kozini 4 državljane Pakistana (azil); v  Hrušici 1 državljana  Irana in 1 državljana Afganistana; pri Rodiku 5 državljanov Nepala (azil); na cesti Obrov – Golac 1 državljana Afganistana; pod Slavnikom pa še 3 državljane Pakistana.  Skupno jih je za azil  zaprosilo  18,  zato  so  bili odpeljani in nastanjeni v azilni dom v Ljubljani, ostali pa so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V  nedeljo so policisti obravnavali 16 ilegalnih migrantov. Pri Bertokih so prijeli 1 državljana Maroka (azil); pri Prapročah 10 državljanov Iraka; v Hrušici pa 5 državljanov Pakistana. Državljan Maroka je zaprosil za azil, ostali pa bodo tekom današnjega dne vračani hrvaškim varnostnim organom.

Uredništvo