Na spletnih straneh občine Logatec je bil objavljen posnetek 2. redne seje občinskega sveta, ki je bila predvsem v znamenju oblikovanja stalnih delovnih teles občinskega sveta. Če je bila v preteklih sklicih občinskega sveta v Logatcu taka seja bolj kot ne formalnost, pa se očitno v tem sklicu obetajo, glede retorike, bolj »sočne seje«.

Največja svetniška skupina pod vodstvom skrajnega levičarskega aktivista ali ideologa Bogdana Lipovška očitno misli, da bi moralo biti kar vse po njihovo. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Predvsem je bila zanimiva razprava o imenovanju Nadzornega sveta Komunalnega podjetja Logatec. Prav tako skrajni levičar Matevž Podjed, ki je včasih deloval kot novinar na RTV Slovenija, danes pa je direktor Notranjskega regijskega parka, je namreč vse predlagane kandidate z izjemo enega označil kot nekompetentne, da je pa njihov kandidat najbolj kompetenten. Gre pa za moža občinske svetnice iz te levičarske svetniške skupine, Katje Stražiščar.

Matevž Podjed. Vir: Logatec2023

V razpravi je sodeloval tudi svetnik Damjan Menard, ki je osvetlil dogodke, ki so se odvijali na komisiji, kjer je sodelovala tudi svetnica Katja Stražiščar. Povedal je, da je potem, ko je komisija oblikovala predlog za imenovanje, v katerem pa ni bilo njenega moža, gospoda vseeno povabil k sodelovanju v prihodnosti. V nadaljevanju pa ga je šokiral odgovor svetnice, ki je zabrusila, da njen mož ne bo delal za PRAŠIČE. Sicer se je svetnica zagovarjala, da je izrečeno mislila v kontekstu svetopisemskega izreka »Ne meči biserov pred svinje«, vendar je svetnik Menard odvrnil, da četudi je tako mislila temu ni bilo videti tako.

Ob vsem tem pa je iz posnetka razvidno tudi, da je svetnica Sražiščarjeva nezakonito snemala sejo komisije, ne da bi o tem kolege svetnike obvestila.

Očitno je tudi Logatec postal priča skrajnemu levičarskemu diskurzu, ki se namesto realnih programskih vsebin, rajši poslužuje diskreditacij in žalitev.

Posnetek, kjer je potekala razprava, si lahko ogledate na posnetku od 1:07:53 dalje.

 

Spletno uredništvo

Vir naslovne slike: Logatec2023, Katja Stražiščar.