Predsednik Logaške obrtne zbornice Bogdan Oblak se že nekaj časa bori proti znižanju pokojnin, ki so jih obrtniki sami privarčevali. Zadevo smo lahko spremljali tudi v osrednjih medijih. V ta namen na OOZ Logatec organizirajo poseben dogodek, celotno vabilo pa se glasi:

Spoštovane in spoštovani,
 
vabimo vas na sestanek glede perečega znižanja poklicnih pokojnin Sklada obrtnikov in podjetnikov (SOP), ki bo v ponedeljek, 17. junija 2019, ob 19.00 na Območni obrtno-podjetniški zbornici Logatec.
 
Namreč SOP, ki so ga ustanovili obrtniki leta 1956, je sporočil, da nima dovolj sredstev, da bi več tisoč upokojencem izplačal obljubljene poklicne pokojnine. Skupščina SOP je sprejela predlog za znižanje poklicnih pokojnin za 30,4 odstotka, kar je za obrtnike in podjetnike nesprejemljivo. Logaška obrtna zbornica se je skupaj s krovno OZS proaktivno vključila v iniciative proti znižanju poklicnih pokojnin ter akterje pozvali, da najdejo ustrezno rešitev v korist zavarovancem. Če bo treba, se bomo obrtniki organizirali in šli v proteste. Več o tem vam bomo predstavili na sestanku, na katerem boste lahko podpisali tudi izjavo za razrešitev članov skupščine SOP.
 
Prosimo, da vabilo posredujete naprej tudi tistim, ki menite, da so bodisi prejemniki poklicnih pokojnin bodisi še vplačujejo v sklad. Prosimo, pokličite jih, sploh upokojene obrtnike, naj se sestanka v čim večjem številu udeležijo.
 
Zaradi resnosti teme, prosimo za vašo zanesljivo udeležbo.
 
Prijava: prek e-prijavnice ali na 051 651 538.
 
Lep pozdrav,
 
Bogdan Oblak
predsednik
Območna obrtno-podjetniška zbornica Logatec
Uredništvo