V podjetju KRKA, d.d. iz Novega mesta so mladim srednješolskim raziskovalcem podelili Krkine nagrade za raziskovalne naloge srednješolcev. Odziv mladih na razpis je vsako leto boljši – letos so prijavili kar 37 nalog. Predsednik uprave in generalni direktor Krke ter predsednik častnega odbora Krkinih nagrad Jože Colarič in dr. Aleš Rotar, član Krkine uprave, direktor razvoja in proizvodnje zdravil ter predsednik sveta sklada Krkinih nagrad, sta na slovesnosti 66 dijakom podelila Krkine nagrade in priznanja za 37 raziskovalnih nalog.

Med nagrajenci je bila letos tudi dijakinja iz Logatca , sicer obiskovalka Gimnazije Jurija Vege Idrija. Katarina Kokalj
Gimnazija Jurija Vege Idrija
Super hidrofobne sol-gel prevleke za tkanino, steklo, papir in aluminij
Mentorji: dr. Peter Rodič, prof. dr. Ingrid Milošev, mag. Valerija Šemrl Kosmač

V Krki se že od ustanovitve podjetja zavedajo, da so ustvarjalni strokovni kadri ključ za uresničevanje poslovnih načrtov, zato ni naključje, da je poslanstvo Krkinih nagrad spodbujati mlade raziskovalce k ustvarjalnosti, raziskovanju in strokovni rasti. Spodbuda mladim za raziskovalno delo je posebej pomembna v srednješolskem obdobju, ko se mladi odločajo za nadaljnjo poklicno pot.

Naloge mladim raziskovalcem dokazujejo, da so pridobili izkušnje, ki jim bodo koristile pri njihovem nadaljnjem raziskovanju. Obravnavali so teme z različnih področij in s tem prikazali pomen multidisciplinarnosti, ki je v farmacevtski industriji odločilna za uspešno razvojno-raziskovalno delo.

Več o Krkinih nagradah si lahko preberete TUKAJ, uredništvo pa se pridružuje čestitkam logaški dijakinji Katarini Kokalj.

Uredništvo

vir fotografij: Arhiv Krke, d. d., Novo mesto