V občini Cerknica je ponovno zmagal kandidat SDS Marko Rupar, ki pravi, da bo držal obljubo “ZA VSAKOGAR NEKAJ, NAJBOLJŠE ZA VSE”.

Marko Rupar se je preko socialnega omrežja Facebook zahvalil vsem volivkam in volivcem za njihovo zaupanje za ponovno izvolitev na mesto župana občine Cerknica. Na lokalnih volitvah, ki so potekale 18. novembra 2018, je dobil 2.990 glasov, kar je naneslo 57, 93 % vseh oddanih županskih glasov, in je bilo dovolj za zmago v prvem krogu.

Župan občine Cerknica, ki je znana predvsem po presihajočem Cerkniškem jezeru, je bil zadnjih osem let. Skozi osemletno obdobje so se izvedli mnogi dobri projekti od izgradnje cerkniškega vrtca, rakovške športne dvorane do rekonstrukcije cest in nadgradnje vodovoda. Občini Cerknica je v tem času uspelo na evropskih in državnih razpisih pridobiti 21 milijonov nepovratnih sredstev, s pomočjo katerih je bila sofinancirana gradnja teh pomembnih objektov. Skupaj s svojo ekipo je ob zasledovanju pobud občanov in občank, pripravil tudi konkreten program, ki ga želi uresničiti v naslednjih štirih letih.

slika

Marko Rupar kot izkušen župan pozna zmožnosti proračuna, možnosti subvencionirja in delovanje državnih organov, zato ni dajal praznih obljub, ampak je poiskal prioritetne rešitve, ki so izvedljive in dobre za občane in občanke Cerknice.

Povzeto po sds.si