V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.838 klicev. Med 752 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 169 prometnih nesreč, 97 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

V 143 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 21 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 0.18 je na Kidričevi cesti v Škofji Loki osebo vozilo trčilo v ograjo in pristalo na strehi. Gasilci PGD Škofja Loka so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, postavili avto nazaj na kolesa ter preiskali širše območje vendar voznika niso našli.

Ob 6.49 sta na Celjski cesti v Velenju trčili osebni vozili. Gasilci PGE in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, očistili cestišče, odstranili vozili s cestišča ter nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Poškodovanih ni bilo.

Ob 9.00 se je na Kolodvorski cesti v Črnomlju zagozdil kamion naložen s hlodovino. Gasilci PGD Črnomelj so s tehničnim posegom vozilo izvlekli.

Ob 12.34 so v Sv. Boštjanu, občina Dravograd, trčili osebni vozili in motorno kolo. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeni poškodovani osebi ter jima nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem. Ugotovljeno je bilo, da je 38 letni voznik motornega kolesa iz okolice Dravograda, vozil po glavni cesti iz smeri Dravograda proti Radljam ob Dravi. Izven naselja Sv. Boštjan je pričel prehitevati kolono vozil in trčil v osebni avtomobil, ki ga je nasprotni smeri vozila 27 letna voznica. Voznik motornega kolesa je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl. Reševalci so dve poškodovani osebi oskrbeli in prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 13.52 je pri naselju Petelinjek, občina Novo mesto, v gozdu v delovni nesreči traktor pritisnil občana ob drevo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Smolenja vas so s tehničnim posegom odmaknili traktor in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto. Poškodovanec je hudim poškodbam podlegel na kraju dogodka.

Ob 18.33 sta na Jeperci pri odcepu za Škofjo Loko v naselju Podreča, občina Kranj, trčila motor in osebno vozilo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali ter razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili vozišče in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj pri oskrbi poškodovanega motorista.

Ob 20.05 se je v krožišču med Ljubljansko in Andrijaničevo cesto v Novem mestu prevrnil traktor s prikolico. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom traktor in prikolico postavili nazaj na kolesa ter očistili cestišče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 81 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 13 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 5 ponarejanj denarja, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 kaznivi dejanji povzročitve telesnih poškodb in ponarejanje listin ter po 1 rop in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 130 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 116 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (53), Konga (18) in Pakistana (15).

Spletno uredništvo