Če je še donedavna kazalo, da se bo logaški župan Berto Menard, brez večjih težav sprehodil do tretjega mandata že v prvem krogu, postaja tekma precej bolj napeta.

Po pogovorih z volivci v Logatcu je moč zaslediti, da si želijo sprememb na županskem stolčku, saj se po njihovem aktualni župan Berto Menard ni izkazal najbolje še posebej bode v oči prepozna zaznava problemov prostorskih stisk v vrtcih in šolah, ter likvidnostni kredit, ki ga je občina najela v začetku septembra in mora biti vrnjen najkasneje do 31.12.2018.

Pred dnevi so občani dobili v nabiralnike predvolilno izdajo Logaških novic. Ob prebiranju programov vseh treh županskih kandidatov je splošni vtis, ki ga dobi povprečen bralec sledeč:

Aktualni župan obljublja isto kot je obljubljal že 8 let nazaj. Programi so sicer zastavljeni

vir: facebook

ambiciozno, vendar kaj, ko v 8 letih svojega županovanja ni uresničil praktično ničesar pri tem pa se izgovarja na slabo podedovane razmere. Hkrati ni nezanemarljivo tudi, da se kiti s tujim perjem, ko govori o infrastrukturnih projektih, ki jih je uresničil. Rovtarska kanalizacija in projekt čiste Ljubljanici iz česar izhaja večina narejenega, je delo njegovega predhodnika Janeza Nagodeta, medtem ko je Berto Menard poskrbel le za izvedbo. Prav tako si lasti zasluge za izgradnjo vrtca v Rovtah, ki je bil prav tako načrtovan pred njegovim prihodom. Še več, v letu 2012 je bila investicija skoraj črtana iz seznama investicij ministrstva za šolstvo, zasluga da je vrtec ostal v planu pa gre izključno takratnima podžupanoma iz vrst SDS in NSi, ki sta preko svojih kontaktov poskrbela, da je investicija ostala v programu. V državi je takrat vladala kriza in je bilo potrebno črtati investicije.

Če primerjamo samo sosednji občini Vrhniko in Cerknico župana skoraj vsak dan odpreta neko novo investicijo, kar je pač privilegij županov, da si lahko končanje investicij prilagodijo za predvolilni čas. Ali ste v Logatcu opazili kakšno v zadnjih dveh mesecih? Odgovor poiščite sami.

Na drugi strani predstavnika mladih generacij Janez Istenič (SD) in Zoran Mojškerc (SDS)

Janez Istenič

obljubljata povečanje črpanja evropskih sredstev in prioritetno reševanje prostorskih stisk v šolah in vrtcih pa tudi skrb za gradnjo gasilskih domov. Glede na način, kot sta se ga lotila je verjeti, da jima bo dobršen del zastavljenih programov, tudi uspelo izpolniti, če bosta dobila zaupanje volivcev.

Zoran Mojškerc

Tako bo zanimivo spremljati rezultate na volilno nedeljo 18.11.2018, ko je po mnenju poznavalcev logaške politične scene, po vsej verjetnosti pričakovati 2. krog volitev za župana. Kdo pa se bo vanj uvrstil pa bodo povedali volivci.

Kaj pa vi mislite, oziroma za koga boste glasovali? Anketo lahko izpolnite na naši spletni strani.

K.N.