V soboto 2.2. 2019 ob 23.50 je nekdo izpred gasilskega doma v Kuteževem ukradel osebni avto VW Golf karavan. V osebnem vozilu so bili ključi. Policisti so takoj pričeli z iskanjem pobeglega voznika in ga tudi hitro izsledili, vendar je ta pri Pivki trčil v službeno vozilo policistov, ki so ga poskušali zaustaviti s svetlobnimi in zvočnimi znaki. Takoj zatem so ga zaustavili in obvladali.

Ugotovili so, da je voznik 39-letnik s Kosez, ki so ga vklenili, ker se upiral v postopku. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,51 mg/l, zatem mu je bil odrejen tudi strokovni pregled na zdravila in mamila.

Voznika policisti obravnavajo za kaznivo dejanje odvzema motornega vozila in za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja. Ukradeno vozilo so mu zasegli, za vse kršitve cestnoprometnih predpisov pa mu sledi obdolžilni predlog.

V iskanje storilca kaznivih dejanj je bilo vključenih več policijskih enot, tako z Ilirske Bistrice kot tudi s Postojne, pa prometni policisti in kriminalisti.

S pomočjo koordinacije operativno-komunikacijskega centra so vse enote odlično izvedle svoje delo in 39-letniku hitro onemogočile pobeg z ukradenim vozilom. Zagotovo pa lahko rečemo tudi, da so policisti s hitro in učinkovito reakcijo veliko naredili za varnost na naših cestah.

Uredništvo