V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.623 klicev. Med 650 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 148 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 140 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 2 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika.

Ob 9.21 sta na cesti Koritnica–Rut, občina Tolmin, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in odstranili vozili s cestišča.

Ob 10.20 sta v naselju Črni Vrh, občina Idrija, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Idrija pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 14.57 je na bivši cestninski postaji Senožeče, občina Divača, zagorelo v motornem predelu kombiniranega vozila. Požar je pred prihodom gasilcev pogasil cestninski nadzornik DARS-a. Gasilci PGD Senožeče in ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, ohladili predel motorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 16.32 sta v naselju Strnišče, občina Kidričevo, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in usmerjali promet do prihoda policistov. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 17.44 je na dolenjski avtocesti pred izvozom Dolenje Kronovo, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se zagozdilo v odbojni ograji. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz odbojne ograje odstranili vozilo ter ga predali vlečni službi. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 19.05 so na Ptujski cesti v Mariboru trčila tri osebna in tovorno vozilo. Gasilci JZ GB Maribor zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili dve osebi, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi dveh poškodovanih oseb. Reševalci NMP Maribor so ju prepeljali v UKC Maribor.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju, 31 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 26 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, po 4 nasilja v družini, povzročitve telesnih poškodb in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 drzni tatvini in ponarejanji denarja ter po 1 rop, grožnjo in preprečitev uradnega dejanja.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 148 oseb, 101 na območju PU Novo mesto, 35 na območju PU Maribor, 9 na območju PU Koper , 2 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Sirije (76), Maroka (32) in Turčije (22).

Spletno uredništvo