Na spletu lahko od danes pregledujemo virtualni muzej osamosvojitve, spletno stran https://osamosvojitev.si/, ki jo je postavilo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve.

 

Na strani Osamosvojitev Slovenije so objavljene publikacije, povezane s slovensko osamosvojitvijo, fotografije in videovsebine – pogovori s številnimi osamosvojitelji. Vredno ogleda in branja!

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve – VSO je v lanskem letu spodbudilo in financiralo snemanje kratkih pogovorov z najbolj izpostavljenimi še živečimi udeleženci osamosvojitvenega procesa. Povabljeni so bili člani slovenske skupščine in vlade, predsedstva republike in koordinacijske skupine za vodenje obrambe in drugih organov. Vsi so odgovarjali na enako vprašanje:

Kaj se je vam osebno iz časa osamosvajanja najbolj vtisnilo v spomin?

V prihodnje bo spletni muzej dopolnjevan z objavo dodatnih dokumentov in pričevanj, zato združenje VSO vljudno vabi vse obiskovalce tega portala, da pošljejo dokumente, fotografije, avdio in video posnetke iz tistega časa, če z njimi razpolagajo. Na e-naslov: [email protected]. V VSO se vnaprej zahvaljujejo in sklenejo:

Naj živi samostojna in demokratična Slovenija!

Spletno uredništvo